בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך להכין סופגניות כמו מקצוענים

מי צריך לקנות סופגניות כשאפשר להכין בבית? השף קונדיטורית קרן קדוש (מקפה קדוש) בשיעור הכנת סופגניות - בצק אחד וחמישה מילויים מטורפים כמו בקונדיטוריות

6תגובות
קרוקמבוש סופגניות
אתי נמיר

לא ברור לי מדוע יש אנשים שלא נוגעים בסופגנייה אם אין חנוכה באוויר. מוזרים. מבחינתי הסופגניות יכולות להישאר כאן כל השנה. לא מפריע לי גם שאנשים טוענים שעולים ממני ריחות של טיגון, מבחינתי מדובר במחמאה.

אני יודעת שזה נהיה טרנדי מאוד לומר "אני אוהב סופגניית ריבה בלבד". זה ממתג אותך כאנין טעם, כי ככל שאתה מתבגר ומשתרג אתה אוהב טעמים יותר מדויקים וכל המוסיף גורע, אני יודעת. שמעתי על זה. אבל היי, זה חנוכה ואת הקלוריות שלי אני לא מבזבזת על שום סופגניות עם ריבה. אני רוצה אותן איכותיות עם קרמים משובחים ואיכותיים, עם מחיות פרי ושוקולדים.

בחרתי עבורכם את מתכוני הסופגניות שאני הכי אוהבת להכין וכן גם את הסופגנייה הקלאסית עם הריבה.

קרן קדוש
אמיל סלמן

כמה טיפים לפני שצוללים להכנת הסופגניות:

הקפידו שטמפרטורת השמן תהיה 180 מעלות (קנו מדחום זה ישמש אתכם הרבה באפייה).

הניחו כל סופגנייה על ריבוע של נייר אפייה חתוך, זה יעזור לכם להעביר את הסופגנייה לשמן מבלי להרוס אותה.

אני נוהגת לשמן היטב את התבנית בה אני מניחה את הסופגניות לתפיחה. בעזרת שפכטל גדול אני מרימה את הסופגנייה לשמן, כשהחלק התחתון (השטוח) נמצא כלפי מעלה.

חומרים לסופגניות (30-35 יחידות):

1 קילו קמח

1 שקית שמרית (50 גרם)

1/3 1 כוסות חלב פושר

1/3 כוס סוכר

3 ביצים

95 גרם חמאה רכה

2 כפות ברנדי (30 מ"ל)

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

ההכנה:

במיקסר עם וו לישה: שמים את החלב והשמרים ומערבבים. מעל שמים סוכר, קמח, ברנדי וגרידת לימון וממשיכים ללוש.

מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה .

ממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, וקורצים ממנו כדורים בגודל ביצה (ולעובדים עם משקל – 40 גרם). מניחים על משטח משומן, או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש, ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות.

מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את כדורי הבצק בזהירות. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה- מעבירים את הריבועים עם הכדורים יחד לתוך השמן (הנייר יפרד בעצמו בטיגון). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לצינון.

סופגנייה ממולאת קרמו אננס

סופגניית קרמו אננס
אמיל סלמן

הסופגנייה הזו נולדה בהשראת הספינג' המרוקאי המצופה בסוכר והמרקם המתקבל הוא האהוב עלי. לכן כשהסופגניות יוצאות מהשמן אני מיד מכניסה אחת לסוכר ומורחת עליו את אחד הקרמים שהיו על שולחן העבודה.

חומרים לקרמו אננס

140 גרם מחית אננס

120 גרם ביצים

40 גרם סוכר

100 גרם שוקולד לבן

3 גרם ג'לטין +15 גרם מים

מכל שמנת מתוקה מוקצפת

ההכנה:

השרו את הג'לטין והמים יחד בקערה והניחו בצד עד לשימוש.

המיסו את השוקולד הלבן והניחו בצד עד לשימוש.

בסיר הניחו את המחית, סוכר וביצים ובשלו על להבה בינונית עד שמסמיך. עם הבעבוע הראשון הורידו מהאש הוסיפו את הג'לטין וערבבו היטב.

מיזגו מעל לשוקולד המומס וערבבו תוך יצירת אמולסיה והומוגניות.

הניחו בכלי במקרר ל-6 שעות לפחות.

ערבבו היטב בעזרת מטרפה לפתיחת הקרם והוסיפו לקצפת.

הרכבה:

מיד לאחר הטיגון העבירו את הסופגנייה לכלי מלא סוכר וצפו אותה מכל עבריה.

הניחו את הסופגנייה במנג'ט גדול ומלאו את הקרם מלמעלה.

סופגניית מסקרפונה ותותים

מסקרפונה ותותים
אמיל סלמן

חומרים:

250 גרם שמנת מתוקה

150 גרם גבינת מסקרפונה רכה

3 כפות סוכר

כפית שטוחה תמצית ווניל אמיתית

ההכנה:

מקציפים הכל לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.

מקררים את הסופגניות ופורסים באמצע לשנים מזלפים את קרם המסקרפונה ומסדרים מעל תותים.

סוגרים את הסופגנייה מניחים מעט קצפת ומסדרים חצי תות.

ניתן לפזר אבקת סוכר מעל.

סופגניית מון בלאן

סופגניית מון בלאן
אמיל סלמן

סופגניית המון בלאן היא סופגנייה בהשראת הקינוח הצרפתי המפורסם הקרוי על שם ההר הגבוה ביותר בשרשרת האלפיים, בגבול בין צרפת לאיטליה. לקינוח גרסאות רבות אך המשותף לכולן הוא שימוש בקצפת ובמחית ערמונים.

לקרם פטיסייר:

1/2 ליטר חלב

מקל וניל חצוי לאורכו

50 גרם קורנפלור

4 חלמונים

140 גרם סוכר

250 גרם שמנת מתוקה

הכנת הקרם פטיסייר:

מרתיחים את החלב עם הווניל. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר למרקם חלק.

יוצקים את החלב על תערובת החלמונים תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר ומרתיחים שוב תוך בחישה מתמדת עד הסמכה. מסירים מהאש עוטפים בניילון נצמד (שנוגע בקרם) ומעבירים למקרר עד צינון מוחלט.

מקציפים את השמנת המתוקה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומערבלים אותו עם וו גיטרה (לפתיחה). מקפלים את הקצפת לתוך הקרם, מעבירים לבסיס המצונן ומקררים.

לציפוי:

גנאש שוקולד

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שמנת מתוקה

קורט מלח

ההכנה:

מחממים את השמנת והמלח לסף רתיחה.

ברגע שרותח, שופכים מעל השוקולד ומערבבים עד למסה חלקה.

לפירה הערמונים:

200 גרם מחית ערמונים (קונים בחנויות מתמחות)

40 גרם חמאה

ההכנה:

מקציפים הכל ביחד ומכניסים לשקית זילוף עם צנטר מחורר (ניתן להשתמש גם בכותש שום)

לקישוט:

נשיקות

ערמונים מסוכרים (לא חובה)

הרכבה:

מזלפים מקרם הפטיסייר לתוך הסופגנייה.

מצפים את החלק העליון בגנאש שוקולד ושמים נשיקה במרכז.

מזלפים מעל את פירה הערמונים ומפזרים מעל ערמון מסוכר שבור.

סופגניות מרובעות

סופגניות מרובעות, קשה לכם, לגלגל את הסופגניות? הן נפתחות בתחתית? אל יאוש. זו לא סיבה לוותר על הכנתן.

מכינים את הבצק לפי המתכון ומעבירים לילה לקירור. למחרת מרדדים את הבצק לעובי 7 מ"מ וקורצים או חותכים למרובעים/עיגולים/פרחים/כוכבים מניחים על ריבועים של נייר אפייה, לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את ריבועי הסופגניות לשמן. אל דאגה, הנייר ייפרד בעצמו בטיגון. רק אל תשכחו להוציא אותם הניירות. מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לצינון.

סופגניית צ'אנקי מנקי:

סופגניית צ'אנקי מנקי
אמיל סלמן

מילוי:

מכינים קרם פטסייר לפי המתכון ומוסיפים את יתר החומרים:

בננה מעוכה

חצי כוס אגוזים קצוצים גס

חצי כוס שוקולד צ'יפס

ציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

20 גרם שמן

קישוט:

אגוזים, שוקולד צ'יפס בננה מיובשת מסולסלת

ההכנה:

ממלאים את הסופגנייה בעזרת שקית זילוף עם חור גדול.

ממיסים שוקולד בבן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים למסה חלקה. טובלים את הסופגנייה ומקשטים באגוזים שוקולד ובננה מיובשת.

סופגניית אוריאו:

סופגניית אוריאו
אמיל סלמן

מוסיפים לקרם הפטיסייר חבילת עוגיות אוריאו טחונות דק

ציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

20 גרם שמן

קישוט:

שברי עוגיות אוריאו

ממלאים את הסופגנייה בצידה בעזרת שקית זילוף עם חור גדול.

ממיסים שוקולד בבן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים למסה חלקה. טובלים את הסופגנייה ומקשטים בשברי אוריאו.

קרוקומבוש סופגניות:

מגדל משוגע, מגרה ומרשים של סופגניות – שאיש לא יכול להישאר אליו אדיש, על אחת כמה וכמה אם אתם מארחים בחנוכה ורוצים ליצור רושם. הצטיידו בקונוס מתכת ובנייר אפייה והנה, ככה עושים את זה:

קרוקמבוש סופגניות
אתי נמיר

הבסיס – סופגניות לפי המתכון שהוסבר מקודם

לקרמל:

750 גרם סוכר

120 מ"ל מים

70 גרם גלוקוז 

הכנה:

שמים את כל החומרים במחבת עמוקה, עד שמגיעים לטמפרטורה של 170 מעלות או לצבע ענברי.

מסירים מהאש. אגב, כשהקרמל מתקשה ניתן לחמם שנית על חום נמוך.

מורחים שמן על הקונוס ומצמידים אליו את ניר האפייה.

שורה ראשונה- טובלים צד אחד של הסופגנייה במעט קרם ומצמידים סופגנייה נוספת, עד להשלמת הסיבוב.

שורה שנייה- טובלים צד אחד מהסופגנייה ואת חלקה התחתון ומדביקים לשורה שמתחת.

ממשיכים עד שמסיימים את הקונוס.

מחכים שהקרמל יתקשה ומרימים מהקונוס, דוקרים כל סופגנייה וממלאים בקרם, מקשטים במרשמלו ,מרמלדות, שוקולדים ותותים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו