חמות ומתוקות: חמש לביבות איטלקיות לחנוכה

חמש גרסאות מתוקות ללביבות, המייצגות אזורים שונים באיטליה. מתכונים של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים

"אימי נתנה לביבה לי,

לביבה חמה, מתוקה.

יודעים אתם לכבוד מה?

לכבוד החנוכה".

אם חשבתם ששירו של חיים נחמן ביאליק תקף רק לאמהות יהודיות, מתברר שלא כך הם פני הדברים. המאמות האיטלקיות מצפונה ועד דרומה של ארץ המגף מחזיקות בארסנל לא קטן  של fritta – לביבות. לכבוד חג האורים, אנחנו מביאים בפניכם כמה גרסאות מתוקות ללביבות, המייצגות אזורים שונים באיטליה. אז מי שמאסו בסופגניות (או רוצים לגוון) מוזמנים להפשיל שרוולים ולחמם מנועים (וגם שמן בסיר עמוק). חג שמח! 

מתכון ללביבות קרם פטיסייר crema fritta

לביבות קרם פטיסייר
לביבות קרם פטיסייר צילום: דודו בכר

מתכון ללביבות תפוח-עץ

לביבות תפוח עץ
לביבות תפוח עץצילום: דודו בכר

מתכון ללביבות ריקוטה וקינמון

לביבות ריקוטה וקינמון
לביבות ריקוטה וקינמוןצילום: דודו בכר

מתכון ללביבות גבינה וחמוציות

לביבות גבינה וחמוציות
לביבות גבינה וחמוציותצילום: דודו בכר

מתכון ללביבות טבעונית

לביבות טבעוניות
צילום: דודו בכר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ