מתכונים לילדים: סופגניות לחנוכה

מי צריך לקנות סופגניות מתוחכמות ויקרות, כשאתם יכולים להכין אותן בעצמכם? מתכון לסופגניות בייבי תוצרת בית, שכיף להכין עם הילדים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סופגניות - חנוכה
פשוטות ומושלמות. סופגניותצילום: Marina Pokupcic | Dreamstime

הנה בא לו שוב חג החנוכה, ואין מנוס מלהודות שהדבר המהותי ביותר שהילדים (ואנחנו) מצפים לו בחג הזה הן הסופגניות. עגולות, דשנות, שמנוניות, מלאות בעצמן, מפתות וטומנות סוד בקרבן - אנחנו מתים עליהן.

» חנוכה 2020: מתכוני לביבות, סופגניות ומאכלי חג

פעם, להכין סופגניות בבית היה עניין שבשגרה, נטייתה של סבתא להכין סופגניות כמעט בלי חור באמצע, עם מעט ריבת תות ולא מספיק אבקת סוכר, כנראה תתגשם גם השנה. הן סופגניות עם ריבה פשוטה, ללא קרם פסיטייר או זיגוג מתוחכם ובכל זאת אנחנו זוליים אותן כל שנה. אז נכון שהכי מפתה לוותר על הסופגניות של סבתוש ופשוט לצאת ולקנות, אבל אם חושבים על זה אז: א. זול יותר להכין לבד ב. זו חגיגה רצינית לילדים להכין בעצמם את הסופגניות שלהם ג. זה מחדיר לבית את רוח החג ד. בסוף העניין ייזקף לזכותנו במאזן האימה של הורים טובים או לא. בקיצור: כדאי.

כדי לגוון ולא ללכת על הסטנדרט, החלטנו להכין הפעם בייבי סופגניות. סופגניות ביס, שהדבר הכי יפה בהן הוא: הן מתאימות לידיים הקטנות.

המוצרים (כ-60 סופגניות בקוטר 4 ס"מ)

ביצה
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב חם (חמים אך לא רותח)
1/2 קוביית שמרים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח
120 גרם חמאה
שמן לטיגון
ריבת תות שדה

מוכנים? היכון, הכינו

» טורפים יחד את הביצה והסוכר, מוסיפים חלב חם ובוחשים היטב. מוסיפים פנימה את חצי קובית השמרים, ממיסים אותה ומערבבים טוב. מוסיפים את המלח ותמצית הוויל, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

» את השלב הבא אפשר להכין במיקסר או ללוש בידים: מוסיפים לתערובת 2 כוסות קמח (מחצית הכמות) ולשים היטב. חותכים את החמאה (הממש קרה, שיצאה הרגע מהמקרר), לקוביות קטנות ומוסיפים אותן בהדרגה לבצק יחד עם שארית הקמח. לשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים בצד לתפיחה של כשעה וחצי.

» את הבצק התפוח מעבירים למשטח עבודה מקומח. מרדדים לעובי של כ-1.5 ס"מ וקורצים ממנו בעזרת כוסית יין קטנה עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ. את עיגולי הסופגניות הקטנים מניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה. מי שלא יכול לחכות, אפשר להניח בתנור שחומם למינימום אבל לכסות במגבת.

» מחממים שמן במחבת, כשחם מאוד מניחים בתוכו את הסופגניות הזעירות אחת אחת, והופכים ברגע שהן מזהיבות. שולפים את הסופגניות הנפוחות והמוכנות אל כלי מרופד בנייר סופג ונותנים להן להתקרר.

» בעזרת מזרק קטן מחדירים לכל סופגנייה כמות של כ-2 מ"מ ריבה ועורמים הכל יחד. זורים מעל הרבה אבקת סוכר (זכרו כי הבצק בכלל לא מתוק) ומגישים. אם יש צורך לשמור את הסופגניות, מוטב לארוז אותן בשקיות ניילון כדי שלא יתייבשו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ