חנה זלדה לעיונך: מתכון ללביבות חנוכה

לביבות גזר, כרישה, ולאטקס מסורתיים - במקום למחזר את המתכון הקבוע, השנה מחדשים את ארוחת החג עם מתכון יצירתי ומעורר תיאבון

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לביבות גזר של מירי ארזי
שמנמנות וטעימות. לביבות גזר של מירי ארזיצילום: בני גמזו לטובה
עכבר העיר

חנוכה מתקרב בצעדי ענק ומביא איתו משב של ריח מטוגן. על אוסף הפחמימות המקושרות לחג האורים, מנצחות הלביבות הביתיות, שמלבד היותן טעימות ומנחמות, גם מנצלות היטב את שאריות הירקות אחרי ארוחת החג. מי שמאס בטעמים השגרתיים, יוכל לגוון עם אוסף מתכונים יצירתיים, שיהפכו את החג למשמין במיוחד. 

» חנוכה 2019 - המדריך המלא לחנוכה
» הצגות חנוכה - לוח מופעים

» מתכון לסופגניות - כל המתכונים לחנוכה 
»
מתכון ללביבות - כל המתכונים לחנוכה

לביבות גזר של הקונדיטורית מירי ארזי, רשת מתוקה

מצרכים:
4 גזרים
1 בצל סגול קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה קצוצה

הוראות הכנה:

1. מגרדים את הגזר מקולף בפומפייה וחותכים את הבצל לקוביות קטנות. מכניסים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים.
2. בידיים מעט רטובות יוצרים לביבות בגודל בינוני.
3. מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ, ומטגנים כשלוש דקות מכל צד עד להזהבה.
4. מוציאים את הלטקס מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

לביבות בטטה וכרישה בציפוי פריך של השף סהר רפאל, מסעדת כרמים

מצרכים:

100 גרם חמאה
2 כרישות (החלק הלבן) חתוכות לפרוסות דקות
3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח ופלפל
עלים מ-2 ענפי טימין
5 ביצים
קמח לקימוח
200 גרם פנקו או פירורי לחם שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הכרישה עד שקיפות .
2. מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דקות.
3. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות, כדי לאדות את הנוזלים המיותרים, עד התרככות.
4. מערבבים בקערה כרישה, בטטה ותפוח אדמה ומועכים במזלג.
5. מוסיפים עלי טימין ו-2 חלמונים (שומרים את החלבונים בצד), מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומשפרים טעמים. אם התערובת רטובה או דלילה, מוסיפים קמח (לא יותר מכף).
6. טורפים את שאר הביצים (יחד עם החלמונים ששמרנו) בצלחת עמוקה, מכינים צלחת נוספת של קמח ופירורי לחם.
7. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים. מקמחים, טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם מכל הצדדים.
8. מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. חשוב שהשמן יהיה חם, כדי שהלביבות לא יספגו המון שמן ולא ישברו. מספיגים את עודפי השמן על נייר סופג.
9. מגישים עם סלט עלים מרענן ורוטב לפי טעמכם. הלביבה נפלאה עם יוגורט פיקנטי: מערבבים גביע יוגורט עם חצי כפית טבסקו, כף שמן זית, קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס.

לביבות גראנד לאטקס של השף ברק חי חורש

מצרכים ל -10 לביבות:

2 תפוחי אדמה (בגודל בינוני) מגורדים בפומפייה
1 תפוח עץ מגורד בפומפייה
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות יוגורט בטעם טבעי
מעט מאוד מלח
שמן לטיגון קנולה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים בקערה ומניחים במקרר למשך 10 דקות .
2. יוצרים לביבות ומטגנים אותן בשמן רדוד וחם משני הצדדים עד הזהבה, כשתי דקות בכל צד.
3. מפזרים מעט אבקת סוכר וקינמון מעל הלביבות. כדאי להגיש את הלביבות בליווי יוגורט.

» ההצגות הגדולות של חנוכה
» פעילויות חנוכה לכל החג
» הופעות המוזיקה שאסור לפספס בחנוכה
»
חמה ומתוקה: מתכוני לביבות וסופגניות לחג
» גם במסעדות חנוכה: כל הדילים והמבצעים
» איפה אוכלים עם הילדים אחרי הצגות חנוכה?
» מתכון ללביבות חנוכה של מיקי שמו
» מוסר מטוגן: מתכון לסופגניות טבעוניות
» איפה קונים את הסופגניות הכי טעימות?
» טעימות ובריאות: סופגניות ללא גלוטן
» מתכון סודי: לביבות בטטה של אורנה ואלה
» בלי שמן: מתכון לסופגניות אפויות

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ