אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המתוקות האחרונות שלי: מתכונים לסופגניות קצת אחרות

עם מילוי מרשמלו או בכלל סופגניה מלוחה עם גבינות או דגים? אם מאסתם במתכונים המסורתיים, נסו לרענן את התפריט עם סופגניות יצירתיות שיגנבו את ההצגה  

תגובות
השנה מתנסים במתכון מקורי. סופגניה במילוי דג ים של השף אלרן בוזגלו
אפרת ליכטנשטט

כל שנה מחדש חוזרת ההתלבטות הטעימה ביותר - האם לקנות סופגניות מוכנות או להכין לבד בבית? בהיותנו חובבי פחמימות מושבעים, התשובה המנצחת היא זאת שתכלול מקסימום סופגניות במינימום הוצאות, ואם צריך לעבוד קצת קשה אנחנו בהחלט מוכנים. אז אם גם אתם החלטתם למלא את הבית בריח טוב של בצק מטוגן, עשו זאת בסטייל ובחרו בשלושה מתכונים מפתיעים שיהפכו את מסורת החג למושקעת במיוחד - סופגניה מתוקה בגרסת מיקי שמו וסופגניות מלוחות של השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום הירושלמית. כנסו למטבח ותתכוננו למחמאות.

» חנוכה 2018 - המדריך המלא
» מתכון ללביבות בטטה של אורנה ואלה
» מתכון לסופגניות ביתיות מושלמות
» מתכון לסופגניות טבעוניות
» מה עושים היום - כל הפרטים

סופגניות מרשמלו
באדיבות השף מיקי שמו, קונדיטוריית שמו

מרכיבים:
420 גרם קמח (3 כוסות)
5 גרם מלח (כפית)
35 גרם שמרים טריים
100 גרם חמאה + 50 גרם שמן קנולה (1/4 כוס)
3 ביצים גודל L
50 גרם מים (1/4 כוס)
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1/4 תפוז מגורד

למילוי המרשמלו:
1/4 1 כוסות סוכר
70 גרם תות שדה טרי (שהעברנו בבלנדר עד שהפכו למחית)
1/3 כוס דבש
1 שקית ג'לטין (14 גרם) + 1/3 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

לישת הבצק:
1. 15 עד 12 דקות - במהירות בינונית.
2. מכסים את קערת המיקסר במגבת מטבח ומתפיחים כ- 45 דקות בטמפרטורת החדר. 
3. מורידים את הנפח לבצק ומחלקים ל-15 יחידות ומכדררים לכדורים.
4. מתפיחים כשעה.
5. מחממים בסיר גבוה שמן קנולה (שממלא כ- 3/4 גובה סיר) ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. 

הכנת המילוי:
1. מרתיחים סוכר, דבש ואת מחית התות, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 2 דק'.
2. מעבירים למיקסר ומקציפים יחד עם שאר החומרים הנוספים כ-10 דק' במהירות בינונית-גבוהה.
3. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות.

מפתיעים את המשפחה. סופגניית מרשמלו של מיקי שמו
דניאל לילה

סופגניות במילויים מלוחים
באדיבות שף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום

את המתכון של השף בוזגלו ניתן להכין בשתי גרסאות - במילוי גבינות ועגבניות מיובשות או במילוי מושקע שמבוסס על דגים ועשבי תיבול. בשני המתכונים ממליץ השף להגיש את המנה על רוטב בהתאמה - מילוי הגבינות על קרם פסטו ומילוי הדגים על קולי פלפלים.  

מצרכים לכ-12-15 סופגניות בינוניות:
35  גרם שמרים יבשים
3 כוסות קמח לבן 
כפית סוכר לבן
כפית מלח דק
שליש כוס שמן זית
2 חלבונים
חצי כוס מים פושרים

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח. את החומרים הרטובים והמלח לערבב היטב בקערה נפרדת.
2. להעביר בשלבים את החומרים הרטובים למסה היבשה וללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כ-45 דקות בערך להתפחה. 
3. לקרוץ מהבצק עיגולים, בעזרת מעט קמח ומערוך לפתוח לעיגולים קטנים.
4. למלא חצי כפית מהמילוי (לפי ההוראות בהמשך המתכון, על פי מילוי הגבינה או מילוי הדגים), בעזרת קצות האצבעות לסגור תוך כדי "צביטה" של הבצק, לגלגל ולהניח על מגש עם נייר אפייה מרוח בשמן זית.
לחמם את השמן ל-180-190 מעלות ולטגן כל סופגניה כדקה מכל צד לקבלת צבע שחום, להעביר לנייר אפיה ולהגיש על הקרם המומלץ (על פי המתכונים הבאים).

מצרכים למילוי בייבי מוצרלה ועגבניות מיובשות על קרם פסטו:
חופן עגבניות מיובשות
שליש כוס שמן זית
כפית תימין קצוץ
כדורי בייבי מוצרלה - אחד לכל סופגניה.

אופן ההכנה:
1. לטחון במעבד מזון את כל המרכיבים (חוץ מהבייבי מוצרלה) עד קבלת ממרח גס.
2. למרוח על כל עיגול בצק כפית של הממרח עגבניות ולהניח כדור של מוצרלה טרייה, אפשר עם מעט עלי בזיליקום.
3. לסגור את הבצק ולטגן כדקה מכל צד.

מצרכים לקרם פסטו להגשה:
חצי כוס שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח דק
1 כף של ממרח פסטו (ניתן להשיג במעדניות או להכין בבית)
רבע כוס יין לבן

אופן ההכנה:
במחבת להביא לרתיחה את השמנת והיין, להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב עד קבלת רוטב סמיך. על צלחת להניח כף מהרוטב ואת הסופגניות מעל. בתיאבון.

אופציה כיפית במיוחד. סופגניות במילוי גבינות של השף אלרן בוזגלו
אפרת ליכטנשטט

מצרכים למילוי דג ים עם ריקוטה, פרמזן ועשבי תיבול על קולי פלפלים:

300 גרם פילה דג לבן (מוסר, דניס, לוקוס) טחון
100 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
גרידה מלימון אחד
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף עירית קצוצה
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט זרעי כוסברה טחונה
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
1. לערבב היטב את כל החומרים עד קבלת עיסה אחידה.
2. להניח כ-כף מהמילוי על כל עיגול בצק, להדק היטב ולטגן על פי המתכון. מומלץ להגיש על רוטב קולי פלפלים.

מצרכים לקולי פלפלים:
4 יחידות פלפל אדום וצהוב קלויים על אש פתוחה ומקולפים
שליש כוס יין לבן
3 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
כף עלי אורגנו טריים
כפית מלח דק
קורט פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:
1. להעביר את הפלפלים האדומים עם חצי מכמות שאר החומרים למיכל צר ועמוק ולטחון בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
2. את אותו תהליך עושים עם הפלפלים הצהובים ושאר החומרים שנשארו. מתקבלים שני רטבים צבעונים עליהם ניתן להניח את הסופגניות. בתיאבון.

*#