חנוכה 2019: סופגניות, לביבות ושאר מטוגנים

לביבות מלוחות עם תוספות, סופגניות מוכרות וטובות או בכלל פריקסה תוניסאי - בחג הקרוב מוותרים על הפיתויים התעשייתיים, מפסיקים לדאוג לקלוריות ומכינים פחמימות מנחמות שישמחו כל משפחה

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לביבות תפוחי אדמה ובצל של דורות לצד בקבוקון שמן זית
משדרגים את התפריט של ימי החג. לביבות תפוחי אדמה ופטריות של דורותצילום: באדיבות דורות
הארץ

אין אדם שלא אוהב סופגניות, יש רק אדם שלא מוכן להודות שהוא אוהב סופגניות. קחו את סרבן הבצקים הגדול ביותר, הציבו מולו מאפה אוורירי ובוהק שזה עתה יצא מאמבט טיגון ומדדו כמה זמן בדיוק לוקח לו להגיע לרגע השבירה. כיום עומד הממוצע על 0.001 שניות, ואותו לו"ז צפוף חל גם על לביבה שחומה ופריכה. היות ששמחה בחג היא מצווה, קבלו את המתכונים שמצדיקים את הקלוריות, ההתלבטויות רגע לפני ואפילו את רגשות האשמה. בתפריט: סופגניות משגעות, לביבות חגיגיות ופריקסה מטריף שיעשו לכם חג טעים במיוחד. 

» חנוכה 2019 - המדריך המלא
» המלצות חנוכה לכל המשפחה
» מתכון לסופגניות ביתיות
» הצגות חנוכה 2019

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות של מסעדת קיטון

מצרכים:
4-5 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
בצל אחד מגורר
2 ביצים
חצי כוס קמח
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון 

אופן הכנה:
1. סוחטים בידיים להוצאת נוזלים את תפוחי האדמה המגוררים ואת הבצל המגורר ושמים בקערה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
3. מחממים שמן במחבת עמוקה ושטוחה. עם ידיים רטובות, יוצרים קציצות מהעיסה ופוחסים אותן לצורת לביבה.
4. מטגנים כ-4 דקות מכל צד ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה עם נייר סופג. אפשר להגיש עם ששמנת חמוצה בצד.

לביבות של קיטון על מגש עץ
מתכון ללביבות שכולם אוהבים. הלביבות של קיטוןצילום: מירי ביטון

לביבות תפוחי אדמה ופטריות 

מצרכים (ל-12 יחידות):

5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4 כפות קמח
2 ביצים
בצל קצוץ מטוגן
פטרוזיליה טרייה, קצוצה
כוסברה טריה, קצוצה
מלח, פלפל
1/4כוס שמן לטיגון 

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
2. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי,  
    ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים קמח, ביצים, פטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.
4. מתבלים במלח ופלפל, לשים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
6. מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.

מתכון לסופגניות קלאסיות של רשת קפה גרג

מצרכים ל-40 סופגניות:

1/2 ק"ג קמח לבן
25 גרם שמרים טריים באבקה
60 גרם סוכר (כרבע כוס)
1 כפית מלח
150 מ"ל חלב
4 ביצים
180 גרם חמאה מומסת 

סופגניות ולביבות של קפה גרג
אם כבר חג השמן אז לעשות זאת נכון. סופגניות ולביבות של קפה גרגצילום: אסף לוי

אופן  ההכנה:
1. מכניסים את המצרכים לתוך מערבל עם וו לישה לפי סדר הרכיבים הנ"ל.
2. לשים כ-10 דקות על מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים.
3. מכסים עם מגבת את קערת המערבל כאשר הכל עדיין מחובר.
4. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה ולאחר מכן מפעילים שוב את המלוש לשניה על מנת "להפיל" את הבצק.
5. מוציאים את וו הלישה ומתפיחים כחצי שעה נוספת על להכפלת הנפח.
6. לאחר שהבצק תפח, מחלקים לכדורים של כ-40 גר' ואז מועכים מעט, על מנת שיווצר כדור קצת פחוס. מניחים על משטח מקומח.
7. מחממים שמן לטמפרטורה של כ-170 מעלות ומטגנים את הסופגניות כשלוש דקות בכל צד עד להשחמה יפה. ניתן להגיש במילוי ריבה/שוקולד/ריבת חלב או ועוד ולפזר אבקת סוכר מפוזרת מלמעלה.

מתכון לפריקסה - סופגניה תוניסאית

מצרכים לבצק (5 מנות):
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק

מצרכים למלית:
2 חבילות טונה 
2.5 כפות אריסה
5 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
2.5 תפוחי אדמה גדולים שבושלו במי מלך יחד עם הקליפה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
לימון כבוש קצוץ
חופן זיתים שחורים מגולענים
3 עגבניות קטנות חצויות, חתוכות לפרוסות
מלפפונים חמוצים, חתוך (אופציונלי)
מלח, פלפל, מיץ לימון לפי הטעם

פריקסה של טונה סטארקיסט
הגרסה התוניסאית לבצק מטוגן. פריקסה במילוי טונהצילום: נועם פריסמן

אופן הכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
2. מכסים את הבצק היטב ונותנים לו לנוח עד שמכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל -10 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים, יוצרים לחמניות מאורכות ומניחים שוב לתפוח.
4. מחממים שמן ומטגנים עד שהלחמניות מזהיבות.
5. לאחר שהתקררו, חותכים את הלחמניות לאורכן.
6. מורחים לאורך הלחמניות אריסה ומניחים לימון כבוש.
7. מסדרים מעל טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוח אדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ. מתבלים ומוסיפים זיתים שחורים.
8. סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ