חמש לביבות מסביב לעולם

לכבוד החנוכה יצאנו למסע מסביב לעולם בעקבות הלביבה המושלמת עם חמישה מתכונים טעימים של אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים

רובינו אוכלים לביבות פעם אחת בשנה, בעיקר לקראת חנוכה, אלא אם גדלתם בקרבת סבתא אשכנזייה שהכינה אותן כל השנה וקראה להן "לאטקעס" או "כרעמזעלאך". המאכל המטוגן שפופולארי אצלנו בעיקר כמנהג לזכר נס פך השמן, התפשט ממרכז ומזרח אירופה (בין היתר - המאכל הלאומי של בלארוס) למדינות שונות ובהן זכה לשמות שונים עם מתכונים התואמים לחך המקומי וכן, גם למסורת. הגורם המשותף לכל הלביבות הוא השימוש בירקות ובהמון שמן.

הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו
הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזוצילום: מוטי מילרוד

קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבות
קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבותצילום: מוטי מילרוד

ערוק: הלביבות העיראקיות
ערוק: הלביבות העיראקיותצילום: מוטי מילרוד

לביבות תירס
לביבות תירס צילום: מוטי מילרוד

לביבת רושטי שוויצרית
לביבת רושטי שוויצרית צילום: מוטי מילרוד

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ