בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמה ומלוחה: ארבע לביבות שתרצו להכין כל השנה

מטוגנות או אפויות, סגלגלות או ירוקות? חנוכה הוא לא רק חג הסופגניות. בין הר הסופגניות, כדאי לשבור את המתוק עם לביבות מלוחות. השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי" עם ארבעה מתכוני לביבות צבעוניות וססגוניות במיוחד

תגובות
לביבות סלק
מוטי מילרוד

לביבות סלק

סלקים מגוררים פוגשים גבינות איטלקיות והרבה בזיליקום והתוצר הוא לביבה אפויה, עשירה וקראנצ'ית

כ-20 יחידות:

5 סלקים מבושלים (אפשר גם באריזת ואקום)

2 שיני שום

2 ביצים L

70 גרם (חצי כוס) קמח

2 גרם (חצי כפית) מלח

קורט אגוז מוסקט

150 גרם מוצרלה

50 גרם גבינת פקורינו

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

50 גרם (חצי כוס) אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

מגרדים בפומפייה את הסלק.

מניחים במסננת על מנת שהסלקים יגירו נוזלים, למשך כשעה.

מעבירים את הסלקים המגוררים לקערה, מוסיפים את השום, מלח, אגוז מוסקט ועלי הבזיליקום ומערבבים.

מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים היטב עד לאחידות.

מוסיפים את הקמח לתערובת ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה.

מוסיפים את הגבינות והאגוזים הקצוצים ומערבבים.

יוצרים לביבות, בגודל של כ-50 גרם ומסדרים על נייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ- 35 דקות.

לביבות בטטה

לביבות בטטה
מוטי מילרוד

פנים רך ונימוח בזכות בטטה וגבינת עיזים וחוץ פריך תודות לפירורי לחם ושקדים. לביבה אפויה שלא צריכה להתנצל על כך שאינה מטוגנת

כ-20 יחידות:

1 בצל מטוגן

2 (800 גרם) בטטות

100 גרם (3/4 כוס) אבקת שקדים

10 גרם (2 כפיות) מלח

2.5 גרם (חצי כפית) פלפל שחור

150 גרם גבינת עיזים

לציפוי:

2 ביצים

250 גרם (2 כוסות) פירורי לחם

100 גרם (3/4 כוס) שקדים פרוסים

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מניחים את הבטטות בשלמותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים את הבטטות כ-50 דקות, עד שהן מתרככות.

בינתיים, חותכים את הבצל לקוביות.

מטגנים את הבצל במחבת על אש בינונית, עד להזהבה ומניחים בצד בקערה גדולה.

מקלפים את הבטטות ומוסיפים לקערה עם הבצל.

מוסיפים את אבקת השקדים, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב את כל החומרים עד לאחידות.

מוסיפים את הגבינה לתערובת, ומערבבים היטב עד לאחידות.

יוצרים כדורים בגודל כף יד, כ-50 גרם.

ציפוי:

טורפים את הביצים.

מערבבים את פירורי הלחם עם השקדים.

טובלים את הלביבות בביצה ואז בתערובת פירורי הלחם והשקדים.

אופים, בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-35 דקות לכדי הזהבה.

לביבות פולנטה תירס

לביבות תרד, זוקיני ועשבי תיבול
מוטי מילרוד

לביבות עם מרקם רך ומיוחד בזכות הפולנטה, שזוכות למעטה קראנצ'י של פירורי לחם. ממש כמו שניצל, מומלץ לאכול שנייה אחרי שיצא מטיגון

כ-50 יחידות:

1 ליטר (קרטון)  חלב

250 גרם (2 כוסות) קמח תירס

100 גרם חמאה

100 גרם גבינת פרמז'ן

5 גרם (כפית) מלח

קורט פלפל שחור

לציפוי:

2 ביצים

200 גרם (חבילה) פירורי לחם

1 כוס שמן לטיגון

אופן הכנה:

בסיר מביאים לרתיחה את החלב. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד להסמכה למשך כ-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.

מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהיא נמסה לתוך התערובת.

מצננים מעט.

יוצרים כדורים קטנים בגודל של כ-40 גרם.

לציפוי:

טורפים את הביצים.

טובלים את הלביבות בביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם.

מטגנים במחבת, על להבה בינונית, עד להזהבה כדקה וחצי.

טיפ- מומלץ לטבול ברוטב שום, שמן זית ולימון.

לביבות תרד, זוקיני ועשבי תיבול

לביבות פולנטה תירס
מוטי מילרוד

לביבות תרד וזוקיני מועשרות בשלל עשבי תיבול וגבינות רכות שפשוט כיף לזלול לצד מטבל יוגורט או שמנת חמוצה ועירית קצוצה

כ- 15 יחידות:

500 גרם (חבילה) תרד

2 זוקיני בינוניים

10 גבעולי תימין קטנים

1/2 חבילה עירית טרייה

חופן כוסברה

1/2 פלפל שאטה טרי- אופציונאלי

100 גרם (כוס וחצי) פירורי לחם

100 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם גבינת פטה

3 ביצים L

5 גרם (כפית) מלח

קורט פלפל שחור

חצי כוס שמן לטיגון

אופן הכנה:

במחבת רחבה משומנת מעט, מאדים את התרד כ-3 דקות על להבה בינונית.

מניחים במסננת כחצי שעה על מנת שעלי התרד יגירו נוזלים.

מגרדים בפומפייה את הזוקיני.

מערבבים בקערה גדולה את הזוקיני והתרד.

מוסיפים את התימין, עירית, כוסברה ופלפל שאטה, מערבבים היטב.

מוסיפים את הביצים ולשים עד ליצירת בלילה עבה.

מתבלים ומוסיפים את פירורי הלחם והגבינות, מערבבים היטב עד לאחידות.

יוצרים כדורים בגודל של כ-50 גרם.

לטיגון:

במחבת טפלון רחבה מרתיחים את השמן על להבה בינונית.

מוסיפים את הלביבות ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו