בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סופגניות בלי ועם עבודה

חמישה טיפים מנצחים של נירה רוסו לסופגניות והבונוס: מתכון לדונאטס

תגובות
סופגניות
אביעד הרמן

הסופגניות הטעימות ביותר של בן-עמי מכפר ויתקין הן סופגניות "ביס" קטנות, קלילות, במליות משובחות במיוחד של וניל, חלווה, ריבה וריבת חלב, מדיפות ניחוח ופריכות במידה. אמנם מלית הווניל נהדרת - אבל ריבת התות היא הטובה ביותר.

למי שמעוניין להכין במו ידיו, להלן כמה עצות מהותיות:

* צריך לפחות ליטר של שמן לטיגון עמוק.

* שמני סויה וחמניות מתאימים לכאורה לטיגון - אבל שמעו לי וטגנו אך ורק בשמן תירס, שבזכות סגולות החמצון שלו אינו מייצר את ניחוח הלוואי המאוס הדבק בבית.

* שמן זול לא איכותי יתפרק מהר בטיגון, נקודת העישון שלו נמוכה יותר והוא יעלה עשן.

* מומלץ דווקא להשתמש בשמן מתוצרת הארץ מכיוון ששמן המגיע מחו"ל עובר דרך ארוכה עד המדף. הוא מעובד בטמפרטורות גבוהות שיבטיחו לו חיי מדף ארוכים ומפסיד את ערכיו הבריאותיים.

* סופגנייה עייפה אפשר לחמם במיקרוגל.

דונאטס (מתכון של רותי קינן)

חומרים (לכ-18 דונאטס):

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 גביע (150 מ"ל) יוגורט

2.5 כוסות קמח

1/4 כפית מלח

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

קליפה מגוררת מ-1 לימון

שמן תירס לטיגון עמוק

לזרייה:

2 כפות סוכר

1 כפית קינמון

הכנה:

1. טורפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר תוך כדי טריפה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים את היוגורט.

2. מערבבים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה, ומוסיפים לתערובת הביצים. מוסיפים את הקליפה המגוררת ולשים לבצק חלק. מצננים כשעה במקרר.

3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1.5 ס"מ. קורצים ממנו טבעות בעזרת שני חותכני עוגיות בגדלים שונים.

4. מחממים היטב את השמן לטיגון עמוק. מטגנים את הדונאטס עד שהם מזהיבים ומספיגים על מגבות נייר.

5. כשהדונאטס מתקררים זורים עליהם סוכר מעורב בקינמון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו