מתכון

סופגניות ביס הולנדיות עם ריבת תפוחים

עם קצת קינמון וקוניאק, זו בטוח תהיה הסופגניה המיוחדת של העונה

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 סופגניות קטנות
זמן בישול:חצי שעה
סופגניות הולנדיות עם ריבת תפוחים

רכיבים

חומרים (20 סופגניות קטנות):

  • כוס (140 גרם) קמח תופח
  • קורט מלח
  • ביצה
  • שליש כוס (100 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
  • חצי כוס (125 גרם) גבינת ריקוטה
  • כף סוכר קנים
  • כף שמן
  • כף קוניאק
  • רבע כפית קינמון
  • חצי כוס (100 גרם) ריבת תפוחים מסוננת מנוזלים (ראו מתכון)

ציפוי:

  • 3 כפות סוכר קנים
  • חצי כפית קינמון

טיגון:

  • ליטר שמן חמניות או קנולה
  • חתיכת גזר

לריבת תפוחים:

  • 2 תפוחים מסוג חרמון או גולדן דלישס קלופים וקצוצים לקוביות קטנות (250 גרם נטו)
  • 2 כפות סוכר קנים
  • מקל קינמון

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה רכה. מחממים שמן בסיר בינוני, מניחים גזר ומחכים לבעבוע עדין. ממלאים כפית גדושה מן הבלילה, מניחים בשמן החם ומחליקים את הבלילה פנימה בעזרת כפית נוספת. מטגנים 3 דקות מכל צד. שולפים לנייר סופג.

מערבבים סוכר וקינמון ומגלגלים בו את הסופגניות החמות. אוכלים פושר.

לריבת תפוחים:

מניחים את החומרים בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 3 דקות.

מעבירים ללהבה קטנה מאוד ומבשלים עם מכסה למשך שעה. בסוף הבישול נשארת כוס ריבה (200 גרם), עם מעט נוזלים.

תגובות