לביבות תפוחי אדמה קלאסיות מבית אמא - מתכונים לחנוכה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות תפוחי אדמה קלאסיות מבית אמא

את מסדר הלביבות התחלנו השנה כבר לפני חנוכה, וכך יצא לי לטעום לא מעט גרסאות: לביבות של מחית תפוחי אדמה, לביבות תפוחי אדמה מרוסקים ומבושלים, לביבות מגירור עבה וגס, לביבות עבות ותפוחות, ומה לא

דרגת קושי: קל
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
אמיל סלמן

יש להניח שכל מטורף על לביבות תפוחי אדמה מכור בעיקר לגרסת ילדותו, ולמה שחווה במטבח ההוא, גם אם היו אלה לביבות חרוכות, מיובשות או בלתי מבושלות. אני מכורה לגרסה של בית הורי, ששורשיה, יש להניח, נטועים עמוק בגולת פולין. הלביבות שלנו היו ועודן פשוט נפלאות: לעיסות וגמישות קצת (בזכות קמח תפוחי האדמה), רכות ודקות ותמיד אליפטיות ולא עגולות. בעיני אין להן מתחרים, גם לא כשתם החג ואפשר להכין מן התערובת לביבת ענק אחת במחבת גדולה.

 

 

12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

6 תפוחי אדמה גדולים (כדאי אדומים)

2 בצלים בינוניים
מלח ופלפל
2 ביצים
5 כפות קמח תפוחי אדמה
שמן לטיגון

הוראות הכנה

קולפים את תפוחי האדמה והבצלים ושוטפים אותם.

מגררים דק מאוד, רצוי במעבד מזון עם מגררת עדינה.

סוחטים את תפוחי האדמה במסננת הניצבת על קערה. מניחים לעמוד 5 דקות.

שופכים 2/3 ממי תפוחי האדמה ומותירים בקערה את השליש התחתון של הנוזלים,
שאליו שקע גם מעט עמילן.

מערבבים עם הנוזלים את תפוחי האדמה המרוסקים, הביצים, קמח תפוחי האדמה, המלח והפלפל.

מטגנים לביבות מוארכות בשמן חם בגובה סנטימטר: שמים כף גדושה מהתערובת בשמן החם ומשטחים אותה בגב הכף. מזהיבים, הופכים, ושוב מזהיבים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות