מתכון לעצלנים: לביבות לחם

לביבה חמה ומתוקה קלה ומהירה עם דברים שיש לכולם בבית

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נירה רוסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
לביבות לחם

רכיבים

  • 8 פרוסות לחם ללא הקרום
  • חלב
  • 3 ביצים
  • 4 כפות פרורי לחם מאיכות טובה
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל
  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • קונפיטורה ביתית (תות שדה או תפוזים)
  • יין אדום (לרוטב)

הוראות הכנה

משרים את הלחם במעט חלב (אפשר מים) במשך 5 דקות וסוחטים קלות.

מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, התבלינים והקמח. מערבבים ומניחים בצד למשך חצי שעה, לקשירת מרכיבי הבצק.

בודקים שהבצק לא דליל או קשה מדי. קורצים ממנו כדורים בגודל ביצה.

מחוררים בכדור פתח עם האצבע וממלאים בריבה ואגוזים. סוגרים את הבצק, מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג לספיגת השמן.

להכנת הרוטב מדללים ריבה במעט יין אדום ומחממים.

יוצקים את הרוטב על צלחת ומעליו מניחים את הלביבה. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר ואגוזים.

תגובות