מתכון לעצלנים: לביבות לחם - מתכונים לחנוכה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לעצלנים: לביבות לחם

לביבה חמה ומתוקה קלה ומהירה עם דברים שיש לכולם בבית

דרגת קושי: קל
לביבות לחם
דורעם גונט
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

8 פרוסות לחם ללא הקרום

חלב
3 ביצים
4 כפות פרורי לחם מאיכות טובה
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר
מלח ופלפל
100 גרם קמח
100 גרם אגוזי מלך קלויים
קונפיטורה ביתית (תות שדה או תפוזים)
יין אדום (לרוטב)

הוראות הכנה

משרים את הלחם במעט חלב (אפשר מים) במשך 5 דקות וסוחטים קלות.

מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, התבלינים והקמח. מערבבים ומניחים בצד למשך חצי שעה, לקשירת מרכיבי הבצק.

בודקים שהבצק לא דליל או קשה מדי. קורצים ממנו כדורים בגודל ביצה.

מחוררים בכדור פתח עם האצבע וממלאים בריבה ואגוזים. סוגרים את הבצק, מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג לספיגת השמן.

להכנת הרוטב מדללים ריבה במעט יין אדום ומחממים.

יוצקים את הרוטב על צלחת ומעליו מניחים את הלביבה. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר ואגוזים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות