צ'ורוס עם שוקו מקסיקני בצד - מתכונים לחנוכה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צ'ורוס עם שוקו מקסיקני בצד

עזבו אתכם מסופגנייה. לספרדים יש את הצ'ורוס, גרסה מטוגנת קלילה, שכל מה שצריך בשבילה זה לדעת להכין בצק רבוך. מתכון של השף איתמר דוידוב מטרס פזוס

דרגת קושי: קל
צ'ורוס מקסיקני - דלג
תומר אפלבאום, עריכה: מאיה בן ניסן

הצ'ורוס, קינוח רחוב ספרדי במקורו, התאזרח במקסיקו וביתר המדינות שכבשו הספרדים והפורטוגזים באמריקה (וזאת הסיבה שהוא נפוץ גם בארה"ב).

לפני שנה ביקרתי בפסטיבל המוסיקה האמריקאי לולפלוזה שהגיע בפעם הראשונה לפאריז ולהפתעתי, התור הכי ארוך בדוכני המזון השונים, היה לדוכן הצ'ורוס. לא צריך את הסיפור הזה כדי לדעת שהצ'ורוס הוא חטיף וליתר דיוק - קינוח פופולרי. כל בלייני מדריד מכירים את החנות בעיר העתיקה המגישה 24 שעות ביממה מקלות צ'ורוס פריכים מפודרים באבקת סוכר, ולידם כוס שוקולטה חמה.

במקסיקו, מושא אהבתי, מגישים צ'ורוס עם שוקולטה מקסיקנית. בספרי, "מקסיקו אהובתי" יש מתכון למשקה השוקולד המרגש הזה, בעיקר בגלל התיבול המיוחד של קינמון וקורט זעיר של צ'ילי טחון דק, להגברת התשוקה והאון. במתכון הצ'ורוס שלפניכם, בחרתי בגרסה הביתית הקלה העשויה מבצק מבושל עם ביצים. המקור הוא בצק מבושל ללא ביצים שלא ניתן לזילוף בצנטר אלא במכשיר מיוחד, שאינו מצוי במטבחים רבים בארץ, אבל שקית זילוף בוודאי שכן.

את בצק הצ'ורוס מומלץ להכין כמה שעות מראש, ולא לקרר.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לצ'ורוס:

250 גרם חמאה

500 מ"ל מים (2 כוסות ועוד כף)

20 גרם סוכר (2 כפות)

10 גרם מלח (כפית וחצי)

340 גרם קמח חיטה לבן רך (2.5 כוסות פחות כף)

5 ביצים מספר 2

לשוקו המקסיקני:

250 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

קורט קינמון

קורט צ'ילי חריף טחון דק

אם מגישים למבוגרים: מנה טקילה או מזקאל

הוראות הכנה

צ'ורוס מקסיקני
תומר אפלבאום

מכינים בצק רבוך:

שמים בסיר את החמאה, המים, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מורידים מיד מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת.

מערבבים היטב ומחזירים לאש. מערבבים בכף בתנועה מתמדת עד שכל הנוזלים מתאדים והבצק נפרד לחלוטין מדפנות הסיר ולא נדבק בחזרה (מצד שני, נזהרים לא לייבש את הבצק יתר על המידה).

מקררים את הבצק 10 דקות.

מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות במסה, וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד רך ומבריק. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

בינתיים מכינים שוקו מקסיקני:

מחממים שמנת עד לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד, הקינמון והצ'ילי. מערבבים עד שחלק.

לטיגון:

מחממים שמן ל-180 מעלות ומעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן.

מכניסים חתיכה קטנה מהבצק לשמן. אם היא צפה מיד, סימן שהשמן חם דיו ואפשר להתחיל לטגן. מזלפים עיגולי בצק על מגש מרופד בנייר אפייה.

מעבירים למקפיא לעשר דקות, ואז מיד לשמן שבסיר.

הכנת הצ'ורוס
תומר אפלבאום

הצ'ורוס מוכנים כשהם זהובים ופריכים משני הצדדים.

מחממים מעט את השוקו המקסיקני.

מגישים את הצ'ורוס החם עם השוקו המקסיקני.

למבוגרים, אני אוהב להגיש את השוקו המקסיקני עם מעט טקילה ועדיף מזקאל.

טיפים

טיפ קטן:

כדאי לזלף טבעות או מקלות ישרים בצק על תבניות מרופדות בנייר אפייה ולשלוח מיד למקפיא. עם התכנסות החוגגים, לחמם את השמן ולטגן את הצ'ורוס קפואים. שימו לב: יש לחמם סיר עם הרבה שמן כדי שהטמפרטורה לא תרד מיד והצ'ורוס יתקבלו שמנוניים.

כך או אחרת, אל תשכחו לגלגל אותם בסוכר וקינמון או לטבול ברוטב שוקולד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות