סופגניות אותיות ומספרים כבר אכלתם?

סופגנייה קלאסית זה כל כך שנה שעברה, אז למה שלא תכינו סופגניות יוצאות דופן מלאות בכל טוב, ממתכון של קרן קדוש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרדיט: דודו בכר, עריכה: מאיה בן ניסן

רכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח

  • 1 שקית שמרית (50 גרם)

  • 1/3 1 כוסות חלב

  • 1/3 כוס סוכר

  • 3 ביצים

  • 95 גרם חמאה רכה

  • 2 כפות ברנדי (30 מ"ל)

למילוי קרם דיפלומט:

  • 1/2 ליטר חלב

  • מקל וניל חצוי לאורכו

  • 50 גרם קורנפלור

  • 4 חלמונים

  • 140 גרם סוכר

  • מכל שמנת מתוקה

לציפוי גנאש שוקולד מריר/לבן/חלב:

  • 150 גרם שוקולד שרוצים

  • 100 גרם שמנת מתוקה

  • סוכריות שוקולד (קליק)

  • (לשוקולד הלבן יש להוסיף צבע אדום)

הוראות הכנה

מערבלים במיקסר עם וו לישה את החלב והשמרים. מוסיפים את הסוכר, הקמח הברנדי ולשים עד להטמעה. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

מכסים את פני הקערה בניילון ומכניסים לקירור למשך הלילה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, מרדדים לעובי 0.5 ס"מ וקורצים לצורה הרצויה באמצעות שבלונה: אותיות או מספרים.

מניחים את האותיות / המספרים על משטח משומן, או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את הבצק בזהירות. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה- מעבירים את הריבועים עם הצורה יחד לתוך השמן (הנייר יפרד בעצמו בטיגון). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לצינון.

הכנת המילוי:

מרתיחים את החלב עם הווניל. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר למרקם חלק.

יוצקים את החלב על תערובת החלמונים תוך בחישה. מחזירים לסיר ומרתיחים שוב תוך כדי בחישה מתמדת עד הסמכה. מסירים מהאש עוטפים בניילון נצמד (שנוגע בקרם) ומעבירים למקרר עד צינון מוחלט.

מקציפים את השמנת המתוקה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומערבלים אותו עם וו גיטרה (לפתיחה). מקפלים את הקצפת לתוך הקרם, מעבירים לבסיס המצונן ומקררים.

הכנת הציפוי:

מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים מעל השוקולד.

מערבבים עד למסה חלקה.

נוטלים מהמילוי וממלאים בצנטר מיוחד ואחר כך מצפים את הסופגנייה. מקשטים ומגישים.

להיט הבא: סופגניות אותיות ומספריםצילום: דודו בכר

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ