סופגניות אותיות ומספרים כבר אכלתם? - מתכונים לחנוכה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סופגניות אותיות ומספרים כבר אכלתם?

סופגנייה קלאסית זה כל כך שנה שעברה, אז למה שלא תכינו סופגניות יוצאות דופן מלאות בכל טוב, ממתכון של קרן קדוש

דרגת קושי: בינוני
סופגניות של אותיות ומספרים - דלג
דודו בכר, עריכה: מאיה בן ניסן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

1 קילו קמח

1 שקית שמרית (50 גרם)

1/3 1 כוסות חלב

1/3 כוס סוכר

3 ביצים

95 גרם חמאה רכה

2 כפות ברנדי (30 מ"ל)

למילוי קרם דיפלומט:

1/2 ליטר חלב

מקל וניל חצוי לאורכו

50 גרם קורנפלור

4 חלמונים

140 גרם סוכר

מכל שמנת מתוקה

לציפוי גנאש שוקולד מריר/לבן/חלב:

150 גרם שוקולד שרוצים

100 גרם שמנת מתוקה

סוכריות שוקולד (קליק)

(לשוקולד הלבן יש להוסיף צבע אדום)

הוראות הכנה

מערבלים במיקסר עם וו לישה את החלב והשמרים. מוסיפים את הסוכר, הקמח הברנדי ולשים עד להטמעה. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

מכסים את פני הקערה בניילון ומכניסים לקירור למשך הלילה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, מרדדים לעובי 0.5 ס"מ וקורצים לצורה הרצויה באמצעות שבלונה: אותיות או מספרים.

מניחים את האותיות / המספרים על משטח משומן, או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את הבצק בזהירות. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה- מעבירים את הריבועים עם הצורה יחד לתוך השמן (הנייר יפרד בעצמו בטיגון). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לצינון.

הכנת המילוי:

מרתיחים את החלב עם הווניל. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר למרקם חלק.

יוצקים את החלב על תערובת החלמונים תוך בחישה. מחזירים לסיר ומרתיחים שוב תוך כדי בחישה מתמדת עד הסמכה. מסירים מהאש עוטפים בניילון נצמד (שנוגע בקרם) ומעבירים למקרר עד צינון מוחלט.

מקציפים את השמנת המתוקה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומערבלים אותו עם וו גיטרה (לפתיחה). מקפלים את הקצפת לתוך הקרם, מעבירים לבסיס המצונן ומקררים.

הכנת הציפוי:

מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים מעל השוקולד.

מערבבים עד למסה חלקה.

נוטלים מהמילוי וממלאים בצנטר מיוחד ואחר כך מצפים את הסופגנייה. מקשטים ומגישים.

סופגניות אותיות ומספרים
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות