מתכון לסופגניות אפויות - בריוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סופגניות בריוש

חנוכה ברוח צרפתית: סופגנייה אפויה של האופה ירון שנלר מהמאפייה של בנדיקט

דרגת קושי: בינוני
סופגניות בריוש של ברד סטורי
שרית גופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

5 ביצים קרות

25 גרם שמרים טריים
1/2 קילו קמח לחם
50 מ"ל חלב
50 גרם סוכר חום
25 גרם דבש
13 גרם מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות ריבה, ריבת חלב או שוקולד למילוי

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערת המיקסר שמרים עם חלב. מוסיפים סוכר, דבש, ביצים וקמח.

2. ממשיכים לערבב במהירות איטית במשך כשלוש דקות עד שנוצרת תערובת אחידה.

3. מגבירים את המהירות, וממשיכים ללוש כחמש דקות.

4. לאחר שמתקבל בצק בסיסי קשה וחלק, מוסיפים קובית חמאה בכל פעם, עד שנטמעת בבצק. התהליך אמור לקחת כחמש דקות, כדי למנוע מהבצק להתחמם.

5. מוסיפים את המלח ולשים שתי דקות נוספות. אמור להתקבל בצק חלק וגמיש.

6. בתום הלישה מעבירים את הבצק החמים והדביק לקערה משומנת בעזרת מרית. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות בטמפרטורת החדר.

7. לשים את הבצק כחמש שניות ומחזירים לקערה. חוזרים על שלב התפחה והלישה פעם נוספת ומכניסים את הבצק למקרר ללילה שלם.

8. מוציאים את הבצק מהמקרר, ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כשעה לפני תחילת העבודה.

9. מחלקים לכדורים של 50 גרם, ומניחים על מגש אפיה משומן או בתבנית בריוש. מכסים את הבצק ומתפיחים פעם נוספת לפחות שעתיים (עד שהבצק משלש את נפחו).

10. אופים כ-12 דקות, עד להזהבה ומוציאים מהתנור.

11. בעודן חמות מזריקים את המילוי הנבחר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות