מתכון |

איך מכינים סופגניות אפויות?

סופגנייה אפויה היא הגרסה הבריאה יותר של המטוגנת, אך האם היא טעימה באותה המידה? המתכון הזה יוכיח שכן

גיא טשקנט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיא טשקנט, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:25
זמן בישול:30 דקות
סופגניות אפויותצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 210 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גרם סוכר
  • 1 ביצה מספר 1
  • 3/4 כוס רוויון או גביע שמנת
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • אבקת סוכר
  • ריבת תות שדה או ריבת חלב

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית שקעים מסיליקון במעט חמאה מומסת.

מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.

מקציפים במיקסר את הביצה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

מוסיפים את שמן הקנולה, הקינמון ותמצית הווניל.

מוסיפים לתערובת את הרוויון במהירות איטית, ולבסוף את תערובת הקמח עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים עד 3/4 מגובה כל שקע.

אופים כ-10 דקות או עד שמשחים.

כשהסופגניות עדיין חמות מברישים אותן בחמאה המומסת שנותרה, ובוזקים אבקת סוכר.

כשהסופגניות מתקררות מזריקים את המילוי הנבחר ומקשטים בעוד אבקת סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ