מתכון לסופגניות אפויות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סופגניות אפויות

סופגנייה אפויה היא הגרסה הבריאה יותר של המטוגנת, אך האם היא טעימה באותה המידה? המתכון הזה יוכיח שכן

25 דרגת קושי: קל
סופגניות אפויות
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

210 גרם קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

150 גרם סוכר

1 ביצה מספר 1

3/4 כוס רוויון או גביע שמנת

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חמאה מומסת

אבקת סוכר

ריבת תות שדה או ריבת חלב

 

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית שקעים מסיליקון במעט חמאה מומסת.

מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.

מקציפים במיקסר את הביצה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.

מוסיפים את שמן הקנולה, הקינמון ותמצית הווניל.

מוסיפים לתערובת את הרוויון במהירות איטית, ולבסוף את תערובת הקמח עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים עד 3/4 מגובה כל שקע.

אופים כ-10 דקות או עד שמשחים.

כשהסופגניות עדיין חמות מברישים אותן בחמאה המומסת שנותרה, ובוזקים אבקת סוכר.

כשהסופגניות מתקררות מזריקים את המילוי הנבחר ומקשטים בעוד אבקת סוכר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות