סופגניות אשל מהירות וקלות - מתכונים לחנוכה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סופגניות אשל מהירות וקלות

בדרך כלל סופגניות הן דבר שמצריך עבודה וזמן. אלקנה ביטון, בוגר מאסטר שף, אוהב להכין את הגרסה הקלילה לסופגניות ביתיות כמו של פעם

דרגת קושי: קל
סופגניות אשל
דורעם גונט

בדרך כלל סופגניות הן דבר שמצריך עבודה וזמן. אלקנה שטוען שהוא בעצמו "נראה כמו סופגניה" ולכן משתדל להימנע ממתוק ומאוכל מטוגן. ובכל זאת הוא אוהב להכין את הגירסה הקלילה לסופגניות בעיקר לאשתו ולבתו שחוגגת בימים אלה יום הולדת שנה. המתכון, אגב, רץ במשפחתו של אלקנה מאז שהיה ילד.

איך מכינים ספינג', פונצ'יקי וסופגניות אפל קוחליין?  הנה המתכונים

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/4 1 כוסות קמח תופח

1 גביע אשל
ביצה אחת
1/2 2 כפות סוכר גדושות
1 כפית תמצית רום או וניל
קורט מלח
קורט אבקת סודה לשתייה

הוראות הכנה

1. מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סוכר, ואבקת סודה לשתייה.

2. מוסיפים אשל וביצה וטורפים היטב עד קבלת בלילה אחידה.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק.

4. יוצרים סופגניות בעלות צורה אמורפית בעזרת שתי כפות ומעבירים לשמן החם. (מעמיסים כף מהבלילה ומשחררים לתוך השמן בעזרת כף נוספת).

5. מטגנים טיגון מהיר (דקה שתיים לא יותר) עד הזהבה והופכים בעזרת מזלג.

6. מעבירים למנוחה של 20 דקות על נייר סופג.

7. מקשטים במעט אבקת סוכר וקינמון ומגישים בצד ריבת תות וגבינה לבנה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות