מתכון: איך מכינים דונאטס בבית? - מתכונים לחנוכה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: איך מכינים דונאטס בבית?

מעין סופגניות מהירות הכנה (עם תפוחים וגבינה), שהילדים ישמחו לעזור בהכנתן ובאכילתן. ואפילו לא צריך שמן עמוק

15 דונאטס קטנים דרגת קושי: קל
דונאטס גבינה ותפוח
דורעם גונט
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

350 גרם קמח תופח

1/3 כוס סוכר

250 גרם גבינה לבנה 9% שומן

1 ביצה

1 תפוח ירוק, מגולען ומגורר דק על קליפתו

1/2 כפית קינמון

שמן צמחי נייטרלי לטיגון

אבקת סוכר

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים, מלבד השמן ואבקת הסוכר. לשים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד ורך. הבצק יהיה דביק למדי, וכדאי לקמח את חלקו החיצוני כדי שיהיה קל יותר לעבוד אתו.

בסכין חדה חותכים מהבצק חתיכה בגודל של ביצה או קצת יותר. בידיים מקומחות, או על משטח מקומח, מגלגלים את הבצק למעין נקניק בעובי של כ-1.5-2 ס"מ ובאורך של כ-10 ס"מ. יוצרים מהנקניק טבעת עגולה ומהדקים את הקצוות זה לזה כדי שיידבקו היטב. מניחים את הטבעות המוכנות על נייר אפייה מקומח.

במחבת רחבה וכבדה מחממים שמן בגובה כסנטימטר, לחום בינוני-גבוה. כשהשמן חם (כשמניחים בתוכו את הבצק מתחילות מייד בועיות טיגון סביבו) מטגנים את הדונאטס עד שיזהיבו יפה, ואז הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. חשוב לטגן על להבה בינונית-גבוהה, ולא בחום גבוה מדי, כדי שהבצק יהיה מוכן מבפנים לפני שהדונאטס יישרפו מבחוץ.מעבירים למגבות נייר לספיגת עודפי השמן. מפזרים על הדונאטס אבקת סוכר דרך מסננת דקה, ואוכלים מייד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות