מתכון: סופגניות אשל מהירות של רות סירקיס

סופגניות קלילות של כוהנת המתכונים רות סירקיס, שמכינים בזריזות ושהילדים נהנים לקשט, מתוך ספר המתכונים החדש שלה לחנוכה

רות סירקיס
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סופגניות יוגורט של רות סירקיס
סופגניות יוגורטצילום: דן לב
רות סירקיס
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:15-20 סופגניות

אלו הן סופגניות ביתיות, משפחתיות, שניתן להכין במהירות רבה. הן מותפחות על ידי אבקת אפייה ולכן אין צורך להמתין עד שהשמרים יתפיחו את הבצק. פשוט מערבבים את החומרים, מחממים את השמן, מטגנים ומגישים עם התוספות הרצויות. אפשר להכין אותן עם יוגורט טבעי או אשל. המתכון מתוך הספר "רות סירקיס - חנוכה" - ובו מתכונים לסופגניות ולביבות מכל העולם, בהוצאת ידיעות ספרים.

רכיבים

  • 2 ביצים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 גביע יוגורט טבעי או אשל
  • 1/4 כוס חלב
  • 4  כפות שמן
  • 1  כפית תמצית וניל
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במהירות גבוהה במשך כשתי דקות. 

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את היוגורט, החלב, השמן ותמצית הווניל, ומקציפים במשך דקה נוספת. 

מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה לשתייה. ממשיכים לערבב רק עד שכל החומרים מתאחדים. רצוי לא לערבב יותר מדי.

ממלאים סיר שטוח או מחבת טיגון עמוקה בשמן בגובה 4-5 ס"מ. מחממים על אש בינונית. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי, כדי למנוע מהסופגניה להישרף לפני שהחלק הפנימי יהיה מוכן. 

כדי לטגן את הסופגניות, מחליקים אל השמן בכל פעם כף מהבלילה. נעזרים בכף נוספת כדי להוריד את הבצק מהכף. אם טובלים קודם את הכף בשמן החם, העיסה תחליק ביתר קלות. 

מטגנים את הסופגניות 2-3 דקות מצד אחד. הופכים אותן בכף מחוררת ומטגנים את הצד השני עד הזהבה. סופגים את השמן על מגבות נייר. 

לפני ההגשה בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר. אם רוצים, מזלפים פנימה מעט ריבה אדומה בעזרת שקית זילוף עם צנתר קטן. 

אפשר גם להגיש את הסופגניות כפי שהן וסביבן, בקעריות נאות, מבחר זיגוגים ומליות כמו שוקולד וריבה כדי שהאורחים יקשטו אותן כרצונם.

תגובות