סופגניות ביס ללא שמרים

סופגניות ביס מהירות הן לא רק טעימות, אלא גם קלות להכנה, אפילו לאלו שמפחדים מעצם המחשבה להכין אותן בעצמם. רק מערבבים, קורצים עיגולים ולמחבת

מיכל שמיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סופגניות ביס מהירות
סופגניות ביס מהירותצילום: מיכל שמיר
מיכל שמיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-40 סופגניות ביס

שעת בוקר מוקדמת ושלג מתחיל לרדת, כמה דקות ממנו מספיקות לכסות את המדרכות והמכוניות. במוחי אני בורחת לדימויים מעולם האפייה, ומדמיינת ענק מהלך בין הבניינים ומפזר על כולם מלמעלה אבקת סוכר דרך מסננת עצומה.

"חנוכריסמס" מורגש היטב ברחובות ברוקלין. בשעות הערב הרחובות מנצנצים וכל חלונות הראווה מקושטים בעצים וחנוכיות. בעודי חושבת מה אכין השנה להדלקות הנרות השונות, אני נזכרת בסופגניות הביס הללו שהיו להיט בהדלקת הנרות בשנה שעברה. מכיוון שבברוקלין סופגניות טובות הן לא ממש מעבר לפינה, החלטתי להכין סופגניות מהירות בבית. מעבר לעובדה שהן טעימות ממש, הן גם קלות להכנה, אפילו לאלו שמפחדים מעצם המחשבה להכין סופגניות בעצמם.

המתכון מזכיר את סופגניות האשל המוכרות, אולם אלו פחות אמורפיות בצורתן, יותר חגיגיות והמרקם שלהן כיפי ורך. הבצק נוח לעבודה- ללא שמרים וללא התפחה. מערבבים, קורצים עיגולים- ולמחבת.

הבצק דביק, אל חשש. אל תתפתו להוסיף עוד קמח וללוש אותו, כיוון שהדבר יפגום במרקם הסופגניות. צריך רק לערבב את הקמח עד לאיחודו בתערובת.
המרקם המתקבל דומה יותר למשהו בין עיסת עוגיות לבצק, וכך צריך להיות. דואגים לעבוד עם הרבה קמח, כדי שהבצק לא ידבק לידיים ולמשטח העבודה. לא לדאוג אם הסופגניות לפני הטיגון נראות מקומחות מדי, כיוון שעודפי הקמח שוקעים בטיגון.

סופגניות ביס מהירות

כמה דברים חשובים
בצק- אין צורך ואפילו רצוי לא ללוש את הבצק. פשוט מערבבים את כל החומרים יחדיו בקערה. אין צורך לקרר את הבצק או לתת לו "לעמוד קצת" לפני שמרדדים אותו וקורצים עיגולים. הוא מוכן לעבודה מיידית. הוא יראה וירגיש דביק מאד, וזה בסדר.

איך יודעים שהשמן מספיק חם לטיגון? שמים בשמן כף עץ הפוכה או שיפוד עץ. אם נוצרות בועות סביב העץ- השמן בדיוק בטמפרטורה הנכונה. אם עוד אין בועות, חכו דקה או שתיים.

משחק עם הלהבה- במהלך הטיגון, חשוב "לשחק עם הלהבה" על מנת שהסופגניות לא יישרפו ויטוגנו באופן אחיד. צבען צריך להיות זהוב ולא חום. לשם כך, חשוב להנמיך ולהגביר את הלהבה במהלך הטיגון.

כמות- רוצים להכין סופגניות, אבל לא צריכים כל-כך הרבה? אין בעיה. פשוט חלקו את המתכון בחצי.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

רכיבים

  • 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח תופח [או קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפייה]
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס יוגורט (240 מ"ל), לא משנה כמה אחוזי שומן
  • 2 ביצים (גודל L)
  • גרידה מלימון שלם או תפוז או שילוב
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • מעט סוכר לזרייה על הסופגניות המוכנות

הוראות הכנה

בעזרת מטרפה או מזלג טורפים את החומרים הרטובים (ביצים, יוגורט, גרידת לימון ומיץ לימון) בקערה.

בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים (קמח וסוכר).

שופכים את התערובת הרטובה לחומרים היבשים ובעזרת הידיים מערבבים עד לאיחוד הקמח לקבלת בצק דביק מאוד.

סופגניות מהירות ההכנה

בהתחלה זה נראה כאילו יש יותר מדי קמח. לאט לאט אוספים את הקמח משולי הקערה והכל מתאחד לכדי בצק. אל דאגה, הבצק אמור להיות דביק במיוחד.

בצק לסופגניות מהירות

מרפדים משטח עבודה עם נייר אפייה ומקמחים אותו היטב.

משטחים מעט את הבצק על נייר האפייה בעזרת הידיים. מקמחים את הבצק היטב, מקמחים גם מערוך ומרדדים את הבצק לעובי של 1.5-2 ס״מ. אם רוצים, אפשר לעשות זאת גם בעזרת ידיים מקומחות.

מקמחים שוב את הבצק המשוטח ובעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים. אם אין ברשותכם חותכן עוגיות, גם כוס "שוט" תעשה את העבודה או פקק של בקבוק משקה קל קטן.

קריצת עיגולים בבצק

משאריות הבצק לאחר החיתוך אפשר לרדד שוב ולקרוץ עיגולים, וחוזר חלילה.

סופגניות מהירות שלב הבצק

מחממים שמן במחבת קטנה על להבה גבוהה.

אני אוהבת להשתמש במחבת קטנה, כיוון שכך נוצר טיגון "עמוק" בלי להשתמש בחצי בקבוק שמן. אבל כל מחבת בכל גודל יעשה את העבודה, כל עוד גובה השמן הוא כ- 4 ס"מ.

מטגנים כדקה-שתיים בשמן, וכשהצדדים מזהיבים מעט הופכים לצד השני ומטגנים עוד כחצי דקה. מסננים את הסופגניות המוכנות ומעבירים לקערה עם נייר סופג.

זורים מעט סוכר על הסופגניות המוכנות ומגישים עם שמנת חמוצה, ריבה, מייפל, גנאש שוקולד או כל רוטב אחר שאוהבים.

סופגניות מהירות

++אם לא מתחשק לכם להסריח את הבית מטיגון רגע לפני שהאורחים באים, אפשר בהחלט לטגן את הסופגניות מראש ולחמם בתנור כשהאורחים מגיעים. טעמן לא יפגע כל עוד מחממים רגע לפני ההגשה++

תגובות