מתכונים

קטניות או לא להיות

אם כבר קיבצנו גלויות, למה לא לאכול בפסח אורז וקטניות? גרסה עשירה לקובה אורז העיראקי המסורתי ומתכון לקובה בסינייה יהפכו את החג הכשר לשמח הרבה יותר

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

בפסח מונחים מזרח ומערב על כפות המאזניים. יהודי המזרח נכונים לקיים מצוות ביעור חמץ בלב שלם ובנפש חפצה: הם לא טועמים מיני דגן ונמנעים מלקרב אל פיהם פיתה או דבר חמץ. הם גם מקיימים את מצוות “ושמחת בחגך” ומפליאים במאכליהם העשירים לשמח בהם את המסובין לשולחן חגם.

יהודי המערב ממלאים אחר המצווה בקפדנות ובחשדנות גם ברוח וגם בחומר. מפחד טעות ומראית עין, נמנעים יהודי ארצות גרמניה ופולין לא רק מחמשת מיני הדגן האסורים מדאורייתא, אלא גם ממאכלים קטנים או זהובים שעשויים להזכיר במראם דגן ואפילו במאכלים שבאותיות שמם מסתתר חשש חמץ, פן יראו הערלים ויאמרו שלא קיימו בני ישראל פסח כהלכתו. כך, מחומרתם, אסרו עלינו אבותינו את האורז ואת השעועית ואת החומוס ואת הפול עד שיבוא משיח צדקנו ויכניסנו תחת כנפיו, אמן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ