בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

קטניות או לא להיות

אם כבר קיבצנו גלויות, למה לא לאכול בפסח אורז וקטניות? גרסה עשירה לקובה אורז העיראקי המסורתי ומתכון לקובה בסינייה יהפכו את החג הכשר לשמח הרבה יותר

2תגובות

בפסח מונחים מזרח ומערב על כפות המאזניים. יהודי המזרח נכונים לקיים מצוות ביעור חמץ בלב שלם ובנפש חפצה: הם לא טועמים מיני דגן ונמנעים מלקרב אל פיהם פיתה או דבר חמץ. הם גם מקיימים את מצוות “ושמחת בחגך” ומפליאים במאכליהם העשירים לשמח בהם את המסובין לשולחן חגם. יהודי המערב ממלאים אחר המצווה בקפדנות ובחשדנות גם ברוח וגם בחומר. מפחד טעות ומראית עין, נמנעים יהודי ארצות גרמניה ופולין לא רק מחמשת מיני הדגן האסורים מדאורייתא, אלא גם ממאכלים קטנים או זהובים שעשויים להזכיר במראם דגן ואפילו במאכלים...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו