מתכונים

מאפה כורדי מתפקע מגבינה

הקאדה, מאפה עדין ודק, המלא עד להתפקע בגבינה מלוחה, הוא מאכל מסורתי לחג השבועות בעדה הכורדית. שתי גרסאות למאכל ותוספת של סלט מים רענן - יערבו לחך במיוחד עם כוס תה מתוק או דבש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1

מי שעובר לגור בירושלים יכול בקלות לחשוב שהעדה החשובה והנפוצה ביותר בקרב גלויות ישראל היא העדה הכורדית. ואם במקרה בוחר אותו עולה חדש לעיר קודשנו לספוג מניחוחותיה ולהתגורר בצבר השכונות הציוריות המקיפות את שוק מחנה יהודה והמכונות בפי כל “נחלאות”, אזי יוכל להניח על נקלה כי השם הנפוץ בעדות ישראל הוא בראשי, או עמדי, או לפחות ברזאני.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ