מתכונים |

איך מכינים קונפי ירוק - מתכון למתחילים

במקור, קונפי הוא תהליך שבו ממליחים ומבשלים עופות בבישול אטי בשומן של עצמם במטרה לשמר אותם. היום אין צורך בבשר מומלח ומשומר, ואפשר ליהנות מבשר רך ונימוח או מירקות עשירי טעם, שבושלו יחד זמן רב בשמן זית בטמפרטורה נמוכה עם עשבי תיבול

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

מתחילים ממטבח נקי ומסודר. הכלים במקום, השיש מבריק, קרש החיתוך מונח במרכז הדלפק. כשהכל מוכן ניגשים לפטיפון ומורידים את המחט על תקליט שקט ואינסטרומנטלי. בימי שישי בבוקר אפשר להדליק את הרדיו על קול המוזיקה, נותנים שם לפעמים שופן. ביום אחר אפשר לשים איזה תקליט של עוּד מתנגן או אפילו ראווי שנקר עם סיטאר וטאבלה. העיקר שאת הראש לא יעסיקו המילים והרעיונות, אלא רק הניגון. הוא נותן את המנגינה של האוכל כולו.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ