מתכונים |

שלושה מתכונים למשתה קיץ פולני

קשה להאמין, אבל בפולניה הקרה היה גם קיץ, ואליו נלוו מאכלים טיפוסיים עם שמות יידישאיים מענגים: קוגל, כאן בגרסת התפוחים ופירות היער, סלט צנוניות וביצים ובורשט דובדבנים - שלושה מתכונים עדינים ממטבחו של ר’ שמיל הולנד, המתאימים במיוחד לחלושעס של החודשים החמים

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

בבית מעולם לא סיפרו שהיה שם גם קיץ. היה חורף, וסתיו, ולעתים רחוקות אביב. הקיץ החם והלח של ישראל שימש אצל סבתא רק כשם נרדף לגיהנום, ומי שצריך לנחש מן הסיפורים בלבד יכול בקלות לחשוב שבפולין היו רק שמונה חודשים בשנה ושתפקידו של האוכל הוא לחמם את הגוף ולעבות את דופנותיו כמאגרים לימות מחסור.

בקיץ, לעומת זאת, היתה סבתא מתיישבת על השרפרף שבמטבח, מול הוונטילטור, ומתאמנת בלהיאנח. כשסוף סוף קמים כדי להוציא עוד כוס בורשט מן המקרר משמיעים איזה קוועץ’ מן העצמות ואיזה קרעכצן מהבטן ומספרים שוב ביידיש איטית על לבלוב היערות, על פירות היער האדומים ועל הרחצה באגם שהיה מפשיר שם, במולדת שבגדה.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ