בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

פרא חציל

על גבי שיירות הגמלים הנבטיות לעזה, בדרכי המסחר הערביות לספרד, או על אוכפי הסוסים העותמאניים לבלקן - התמסר החציל בקלות למטבחיהם של עמים רבים והוא מככב באינספור מתכונים. כעת אפשר לטעום ממנו גם כשהוא מגולגל בסיגר עם אגוזי לוז או מטוגן בציר בשר

12תגובות
חצילים מטוגנים בציר בשר

הערבים הביאו את החציל לאירופה. בחצי האי ההודי אכלו אותו כבר משחר האנושות, אך רק שיירות הסוחרים שצלחו את חצי האי ערב בראשית ימי הביניים הכירו אותו ליבשת הקרה וחשוכת הגסטרונומיה של טרם גילוי העגבנייה. בסנסקריט כינו אותו וטינגנה ‏(vatingana‏) ובפיצול הנהרות הפרסי הפך לבאדינג’אן ‏(badinjan‏), שבתורו קיבל ייחוס ערבי כאל־בדינג’אן במסעותיו אל חופי הים התיכון. הקטלאנים הספרדים, שגילו את סגולותיו ראשונים, שאלו את האותיות אך לא את הניגון וקראו לו אלברח’יניה ‏(alberginia‏), והיו אלו רוזנים צרפתים שזיכו...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו