בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

מחול הבצק

פירוש המילה “שטרודל” בגרמנית הוא “מערבולת”, וכשמו כן צורתו המשתבללת, המסווה את תוכנו המתוק והגועש. שני מילויים קייציים בנוסף למילוי התפוחים הקלאסי, ועוד שימוש אחד לבצק העדין והפריך

3תגובות

כשנדד הבצק הדק מן הדק אל האימפריה האוסטרו־הונגרית, מיהרו האופים לגלגל אותו באיפוק אירופי ולהסתיר בתוכו תפוחים מאופקים במתיקות קינמונית מאופקת שמתפרצת רק כשבוצעים בגליל השחום והעדין למראה. לפני שהגיע להונגרים, נמתח הבצק לאורך דרך המשי מסין וממונגוליה, דרך הקווקז לפרס ולטורקיה ועטף בדרכו בשר וגבינה ופיסטוקים בדבש. אחר כך הפך לנחלתם של עמי אירופה והקונדיטורים של וינה העליזה הפכו את הכנתו למבחן העליון למומחיותם. בבתי העינוגים שבשדרות הרחבות הוצג לראווה המאפה הפריך הממולא בתפוחים כסמל...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו