מתכונים

מחול הבצק

פירוש המילה “שטרודל” בגרמנית הוא “מערבולת”, וכשמו כן צורתו המשתבללת, המסווה את תוכנו המתוק והגועש. שני מילויים קייציים בנוסף למילוי התפוחים הקלאסי, ועוד שימוש אחד לבצק העדין והפריך

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

כשנדד הבצק הדק מן הדק אל האימפריה האוסטרו־הונגרית, מיהרו האופים לגלגל אותו באיפוק אירופי ולהסתיר בתוכו תפוחים מאופקים במתיקות קינמונית מאופקת שמתפרצת רק כשבוצעים בגליל השחום והעדין למראה.

לפני שהגיע להונגרים, נמתח הבצק לאורך דרך המשי מסין וממונגוליה, דרך הקווקז לפרס ולטורקיה ועטף בדרכו בשר וגבינה ופיסטוקים בדבש. אחר כך הפך לנחלתם של עמי אירופה והקונדיטורים של וינה העליזה הפכו את הכנתו למבחן העליון למומחיותם. בבתי העינוגים שבשדרות הרחבות הוצג לראווה המאפה הפריך הממולא בתפוחים כסמל האימפריה שקרסה אל תוך תענוגותיה עצמה. אך האופים לא שכחו איך נדד אליהם הבצק ואיך פעם היה מתוח ודק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ