מתכונים

אחר צהריים של פורענות

לרגע אחד, לקראת השלב הנינוח של היום, כדאי לעצור את הכל, לפתוח את המקרר ולקחת פרוסה מענגת של טרין - המאכל שנולד למנוחה קרירה בחום הים־תיכוני

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

אחר הצהריים נהיים מעט רעבים וחסרי מנוחה ולא מוצאים במה להשיב את הנפש. ארוחת הצהריים נאכלה ונשכחה, ואילו את ארוחת הערב טרם התחילו להכין, וכך חוזרים ופותחים את המקרר ואת המזווה ומוצאים רק ירקות וקופסאות שימורים שאינם מתאימים כלל לצורך המתפתח לנגוס משהו בעל טעם ובעל צורה ובעל חשיבות.

חשוב להקפיד לאכול את הארוחה שבקיבוץ כינו אותה “ארוחת ארבע”, ואילו הבריטים קוראים לה תה מנחה, עם תה או קפה וכריך מלפפונים או עוגה. יש בארוחות אחר הצהריים האלו דבר מה ההופך אותן לעתים לחשובות מכל יתר הארוחות. עוצרים הכל לעצירה מתודית בשעה ארבע או חמש בדיוק, מתיישבים בכוונה רבה ליד שולחן המטבח או במרפסת, עם כוס המשקה או התה או הקפה ומגש אחד של מאכל אחד שהוכן בדיוק לשעה הזאת, ומוגש עם צלחות קטנות ומזלגות זעירים ואולי גם צלוחית עם פלחי לימון או זיתים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ