מתכונים

הלוף בצלות: מתכונים עם כרישה

היא קרובת משפחה של השום והבצל, אבל הכרישה מצטיינת בעדינותה ובטעמה הבהיר. בגרסה מיוחדת לטארט טאטן, היא הופכת למאפה מלוח ופריך, וברוטב לפסטה מהווה וריאציה סמיכה למרק הוויסישואז הצרפתי

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

את גבעולי הכרישה מכסים בעפר מדי יום כתלולית העולה מן החול ומניחים רק לעליה הירוקים להבקיע ולאסוף מעט קרני שמש סתוויות החיוניות לצמיחה. החלקים המכוסים נותרים בלבנוניותם וברכותם ומפיקים את הטעם הבהיר, כמו זה של שורש הפטרוזיליה או אספרגוס לבן ועבה. הטעם הבהיר שייך לירקות החבויים באדמה, שהאור טרם צרבם והחמיץ את מיציהם או החריף אותם והוא עדין וחמקמק, מעט מתוק ומעט זהוב - בהיר. חלקו העליון של הגבעול, לעומתו, צומח אל השמש ומוריק באור של תשרי ומקשה את סיביו ומרווח את עליו ונצרב בטעמו כבצל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ