מתכונים | בסבוסה מושלמת: איך מכינים?

הבסבוסה, "נשיקה" בערבית, היא עוגת סולת אוורירית, עם גרסאות עממיות רבות מספור. כאן מוצעות הגרסה המצרית הפשוטה והגרסה היוונית העשירה בווניל ובקינמון - שתיהן הולכות מצוין עם כוס תה אחר הצהריים

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

אחרי הטחינה הראשונה של החיטה נותרים עדיין כמה פירורים מן הגרעין שהתעקשו להישאר שלמים ולא להיטחן עד דק. טוחן עם לב רחב חס על הגרגירים הספורים ולא משליך אותם חזרה אל אימת אבני הריחיים. במקום, הוא אוסף אותם אל השק עם יתר הבודדים ששרדו ומוכר אותם ליודעי ח”ן כסולת, העידית שבחיטה.

את הסולת הקריבו הכוהנים בבית המקדש ואף יצקו עליה שמן ודבש להלל, כמו שעשו, גם אחרי החורבן, המבשלות נבונות הכפיים באגן הים התיכון כולו. את עוגות הסולת המתוקות הגישו לאורחים חשובים ולמלאכים מביאי בשורה, שימתק להם על לשונם ושימתקו המילים שעל שפתותיהם. במצרים אף קראו לעוגה בחיבה “בסבוסה”, כלומר, נשיקה, מתק שפתיים ולשון.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ