שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכונים

שני מתכוני אורז ייחודיים

הוא אחד המאכלים העממיים הנפוצים ביותר, אך כל מקום מעניק לו גוון ייחודי. הנה שתיים מתוך אינספור האפשרויות להכנת אורז - האחת, כתבשיל עם בשר מעושן וטעם של מסעות ודרכים, השנייה, כדייסה מתוקה בחלב ובשמנת, שמנחמת ומזכירה עולם שאיננו עוד

צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

יש ונוסע אדם למקום אחד שמעולם לא היה בו מלפנים, הוא לבדו והיום נוטה לערוב. הוא נעמד ברחוב ראשי ופונה כה וכה ומחפש פונדק או שולחן לשבת לצדו ולהשקיט בו את בני־מעיו. והנה נושאות אותו רגליו מעבר לכביש והוא מתיישב לצד השולחן ופתאום שוב יש לו מקום בעולם והוא נכון להזמין את ארוחתו בו.

הוא מונה את מעותיו ומזמין בהם את שמתבשל בסיר שבמטבח. הפונדקאית פונה ממנו ושבה עם צלחת עמוקה וכף, והוא יודע, שבמחצית העולם לפחות יוגש לפניו אורז מבושל. אם הוא באיטליה, האורז יהיה סמיך וידיף ניחוח אדמה של פטריות ואפונה. אם הוא בספרד יהיה האורז צבוע בזהב זעפרני ומתוכו ינצצו תכשיטי הים, השרצים והתמנונים. אם הוא בסין יוגש לפניו אורז דביק ועדין ולידו בשר חריף והוא יכרוך אותם זה בזה ויחיה את נפשו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ