בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

סוד הבצק של הפיצה

בזכות העגבנייה הפכה הפיתה לפיצה - אבל הבצק הוא עדיין מה שהופך את הפיצה למופלאה

24תגובות

כנראה גם את הפיצה הביאו לאיטליה הערבים, פעם, לפני יותר מאלף שנה. כבר כתבנו כאן על מסעותיהם של האורז, המלח, המתמטיקה והשירה מן הלבנט ומצפון אפריקה אל לבה השותת של אירופה הימי־ביניימית ואיך בספינות מסחר ועל גבי שיירות גמלים, הביאו הערבים הנאורים את שכיות החמדה של המזרח אל המערב החשוך. הנה כך, רידדו הערבים את הבצק ואפו אותו בטבוניהם לפיתה, אחותה הקדומה של הפיצה, ולימדו את המלאכה לבני סיציליה וונציה. זו אותה הפיתה ששמה ניתן לה מן היוונית העתיקה, שם פירושה עוגה עגולה או פשטידה, ואחר כך נתגלגלה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו