מתכונים

נשיקת המשמש

במשמש הקטן שנצרב בשמש יש לנגוס בשדה כשהוא חם ומגיר מעסיסו. את המשמשים היפים והגדולים יש למלא בבשר ותבלינים

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים6
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

במדרונות ההרים הקיץ יבש והחמה מכה וצל האבן במשורה. את הלילה לנים בשדה, על האדמה הלחה מן הטל, ועם שחר יוצאות משפחות־משפחות אל חלקות הבוסתנים שקיבלו מהוריהן, לקטוף מן הפרי ולהסיע את הצינורות השחורים העולים מן הוואדי בין העצים הירוקים וכבדי־הבדים.

את הפירות אוספים תחילה אל יריעות הבד התלויות מן השכם ואחר מריקים את תוכנן אל ארגזי הפלסטיק השחורים המרופדים בעלים. את אלה נושא צעיר הבנים על גב חמורו או באחורי הטנדר אל שפת הכביש, מניח אותם בנטייה אל העוברים והנוסעים והממהרים ומציע את מרכולתו לפניהם. את רוב שעותיו יבלה בצל הסוכה המתוחה אריג ניילון שחור, ורק מדי פעם יקום מרבצו ויעמוד על המקח עם עוצר וטועם ולוקח שלא עמד בפתיינות הארגזים בדרכו.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ