שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

אין כמו צלחת פריטו מיסטו

ירקות פריכים, דגים כבושים, פירות מתוקים או נתחי בשר – כולם ישמחו להתעטף בבלילה קרה, לטבול בשמן חם ולהפוך לפריטו מיסטו

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

יש רגעים שבהם יש לעשות מעט ככל האפשר. נאמר, לשבת בכיסא נוח על שפת המדרכה בחום הכבד ולאכול ולשתות רק דברים שהיד מגיעה אליהם ללא מאמץ: כוס ערק עם קרח מצלצל ודגים או ירקות שטוגנו והונחו על נייר מקופל בצלחת. אפשר להעביר כך אחר צהריים שלמים בשיחה בטלה ופיצוח פריטו מיסטו פריך ולא להצטרך עוד לדבר.

צלחת פריטו מיסטו (מאיטלקית: תערובת מטוגנת) היא המנחה הנעימה ביותר בסוף הקיץ, גם עבור מי שאוכל וגם עבור זה המכין אותה. במקום לעמוד שעות ארוכות במטבח חם מתנורים ותבשילים, מפעילים רק את המטגנת ומניחים בתוכה ירקות ודגים טריים מאוד, עטופים במעט קמח וקרח וביצה. לא טורחים בהכנה ולא טורחים באכילה ומרבים בלגימה מבירה קרה ומנוחה נטולת דאגות בצל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ