הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

מלאכת המתיחה וההנפה שמורה למאסטרים אמיתיים, כאלה שרק שרי המטבח בארמונות סולטנים ומלכים היו יהירים דיים להעסיק. כמו יצירות האמנות הגדולות מן הברוק והרנסנס או המוזיקה שכתבו מלחיני חצר מתולתלי פאות בחסות אפיפיורים גנדרנים, גם על בצק היופקה הטורקי עמלו האופים מתוך תאוות ההדר והמתק של שליטי המזרח.

ראיתי פעם, באיסטנבול, איך באולם רחב ידיים עומדים בשורה ישרה האוסטות (Usta), מומחי בצק מיומנים, מול שולחנות שיש ענקיים, ריסיהם מפודרים בקמח דק וידיהם נעות בתנועה מדיטטיבית מעל ומתחת ליריעות בצק דקיקות ושקופות כסדיני משי רכים. תחילה גולגל הבצק תחת גלילי עץ מוארכים בידיהם הזריזות, ואחר החל לעלות באוויר ולרדת כמצנח על משטחי הקמח, נושא עמו אוויר, שיישאר בו גם כשהבצק יעטוף פיסטוקים מסוכרים או עלי תרד וגבינה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ