שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכונים

ראש השנה בסימן שזיף

בין קיץ לחורף, בין מתוק לחמוץ, בין סיכום להתחלה חדשה

צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

אין באמת יום אחד ושעה אחת שבהם תם הכל ומתחיל מחדש. הרי השיגו כבר מדענינו בהשגה גדולה שכדור הארץ עגול הוא וסובב סביב עצמו וסביב החמה, וכל רגע וכל שנייה הם סוף מעגל וראשיתו, ואין תחילה ואין אחרית ואין עצה כנגד הזמן.

ואף שידעו כל זאת חכמינו מקדם, קבעו בימי הסתיו עתים לחשבון הנפש ולתפילה, להתכנסות ולבקשות, לפתיחת שער ולנעילת שער, כאילו היה יום א' בחודש תשרי יום ראשון לבריאת העולם וראשית מניין הזמנים. ולא לחינם בחרו בעונת הסתיו דווקא, שבארצנו היא קצרה ונחבאת, אלא על שום שהיא עצמה סוף והתחלה שנתערבבו: הנה נובט בה עשב חדש אך גם נושרים בה העלים, מבשילים בה הפירות אך גם מרקיבים, ימיה בהירים כבעת קציר וקרים כימי אסיף והיא התחלה חדשה ורבת ציפיות ובכל זאת הבריות מתהלכות בה בתוגה ובהרהורים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ