מתכונים

מה אפשר לעשות עם מקרוני? שתי הצעות מפתות

באיטליה המקרוני הם בכלל פסטה קצרה וחלולה, בישראל הכוונה היא לאטריות ארוכות. אבל בחמין או עם דג מעושן, למי אכפת איך קוראים להם

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

לאיטלקים יש עשרות שמות לפסטה, כמו שלאסקימואים שמות לשלג ולצרפתים שמות לאהבה. אלא שאצלנו אין מקום לגינונים: אם הם צפים במרק קוראים להם לוקשים ואם הם בצלחת עם רוטב הם מקרוני. וזה דווקא נעים ככה, לא מסובך. רוצה לומר: תן לי מה שיש לך שם בסיר, בלי שמות וסיפורים, אני כבר אגיד לך אם זה טעים.

שמות תואר ומסורות הם לרושמי המתכונים וכותבי ספרי הבישול. בבתי התבשיל בעולם כולו יש לאוכל אמיתי, בדרך כלל, שם אחד, ולפעמים שניים או שלושה שמות, שהם מילים נרדפות ל"תן לי רק משהו קטן עם הערק" או "אני רעב מאוד" או "אני צריך משהו מתוק".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ