מתכונים

חמאה תשמח לבב אנוש

יש האומרים שהחמאה מזיקה ללב. לו היו מורחים מעט חמאה על החיים ושותים אותם עם כוס יין, בוודאי היו מבינים כמה החמאה היא מה שגורם ללב לפעום

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

למרוח בבוקר טוסט בחמאה ובדבש וללגום לאט מן התה, או לטגן בערב חביתה מקושקשת בחמאה וכשהיא עוד מעט נוזלית ונוטפת, לאכול ממנה עם גבינה לבנה וסלט, ואפשר גם לעמוד בליל חמישי ירושלמי קר בתור למאפייה, לברך ולחסל בעמידה חלה שלמה וחמה עם חצי חבילת חמאה ועם וודקה בכוסיות פלסטיק.

וגם בצק של בריוש או קרואסון שמרטיב בחמאה את האצבעות אני אוהב, או בשר של אווז או של דג שבושלו בחמאה ובשום לאט לאט עד שהם כמעט נמסים. החמאה המתוקה מחליקה את חיי בקלות וממיסה קוצים ומרככת את כל הדרוש ריכוך ואין ידידה טובה ממנה לבדידות ולשברון הלב. וכשם שהחמאה מנעימה משמניה, כך היין הלבן ממתיק חמיצותו אחריה וכשהם נפגשים בדלת המקרר כבר לא ייפרדו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ