מתכונים נפלאים עם אבוקדו

באמריקה הלטינית נוהגים להמתיקו בדבש ומכינים ממנו גלידה, ואצלנו נהוג לאוכלו כשהוא מלוח וטרי. אם תתפסו את פרי האבוקדו כשהוא בשל בדיוק במידה הנכונה — תוכלו לשלב אותו עם חומרי גלם רבים ומגוונים

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

ראשוני האבוקדו מונחים בארגז שבשוק ואני חדל מן הדבר שנתכוונתי לעשותו, נוטל פרי אחד אל בין כפות ידי ומהרהר מה נאה אילן זה שנתן לנו מפירותיו. אחר אני אוסף עוד כמה מידידיו, עוטף אותם בנייר ומניח להם שיסיימו הבשלתם בקערה שעל דלפק המטבח. האבוקדו אינו מבשיל על העץ. כשהוא נעשה שמן דיו, אבל עודנו בהיר ונוקשה, קוטפים אותו איכרי המטעים ונותנים לו שיתרכך אצל אוהביו במטבחיהם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ