מתכונים

סלטים מהמטבח הרומני

לא לחינם נשען מטבח יוצאי רומניה על המיטיטיי, הקבב הרומני. הכינו גם את הממרחים הרומניים וארגז של בירה צוננת, כי את הקציצה הזאת לא משאירים לבד

צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים28
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

לא גדלנו עם זה בבית, אבל מדי פעם היינו יורדים לעיר התחתית ומקבלים טעימה. בחיפה של שנות ה–80, המילה "שחיתות" נאמרה בחיוך מלווה בקריצה וכללה, כמעט תמיד, חמוצים, כבד קצוץ, סטייק לבן, מיטיטיי והרבה שום. המסעדות הרומניות, שבדרך כלל נשאו את שמם האקזוטי של בעליהן, נחבאו מאחורי וילונות אדומים בסמטאות העיר התחתית, בין חלפני כספים לדוכני דליקטסים מוברחים של ימאים בדימוס, בין נגריות מאובקות למוסכים מפויחים, בין בתי מלאכה לבתי בושת. ינקו ודורה וליאון ויוז'י ויונק, כולם היו חרותים על קירותיה של העיר כשלטי התמצאות בין דרך המגינים לשדרות העצמאות, בין הנביאים לבן־גוריון, בין אלה שהקימו את העם הזה מעפר לבין אלה שהאכילו אותו קבב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ