מתכונים

קוקוס, הפרי בעל אלף השמות

את הפרי שלו ניתן לאכול ולשתות, וניתן גם להפיק ממנו שמן וקרם לבישול ולאפייה. כך תשתמשו בקוקוס בעוגת סולת בחושה ובכדורי שוקולד למתקדמים

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים9
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

מן העלים קולעים סלים וכיסאות נוח, מן הגזעים מגלפים סירות ובונים מרפסות מצלות, מן השורשים מפיקים דיו לכתוב בו שירים ואת הקליפות מצרפים לבניית קסילופון או כלי פריטה מנעימי־צליל. אלא שמי ירצה לכרות את גזעו וללקט את שורשיו של עץ שבצמרתו מבשילים מדי שנה 75 אגוזי קוקוס מלבינים ומתוקים?

אלף שמות נתנו יושבי דרום מזרח אסיה לעץ ולפרי המתוק עד שהגיעו ימאיו הפורטוגלים של וסקו דה־גמה אל חופי הודו, אחזו באגוז מצדו והבחינו בשלושת החורים הכהים שבבסיסו. האגוז הכהה וצורת חוריו נדמו בעיניהם לפרצוף של קוף, או לגולגולת, coco בשפתם, וכך החזירו אותו אל העולם הישן כאגוז גולגולת, Coconut.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ