מתכונים |

מסעה של הפומלה לארץ ישראל

טוב לאכול את הפומלה בחורף תחת קרני השמש החודרות מבעד לשמשת חלון המטבח או בחוף הים. טוב עוד יותר להוסיפה לסלטים מבושלים ומטוגנים, שהיא תורמת להם רעננות מתוקה ויקרה מפז

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

הצרפתים עידנו, כדרכם, את הפמפלימואס ההולנדי, הוא לימון־הדלעת, וקראו לו בלשונם "פומלו". אלא שעוד לפני שהביאו אותו מגלי הארצות והסוחרים האירופאים חזרה לביתם, קראו המלזים והאינדונזים להדר המלכותי "ז'בונג" והסינים "יוזי", ובוודאי כינו אותו בעוד שמות רבים אחרים כשקטפו ממנו ומצצו את בשרו על גדות הפיג'י והטונגה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ