מתכונים

מסעה של הפומלה לארץ ישראל

טוב לאכול את הפומלה בחורף תחת קרני השמש החודרות מבעד לשמשת חלון המטבח או בחוף הים. טוב עוד יותר להוסיפה לסלטים מבושלים ומטוגנים, שהיא תורמת להם רעננות מתוקה ויקרה מפז

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

הצרפתים עידנו, כדרכם, את הפמפלימואס ההולנדי, הוא לימון־הדלעת, וקראו לו בלשונם "פומלו". אלא שעוד לפני שהביאו אותו מגלי הארצות והסוחרים האירופאים חזרה לביתם, קראו המלזים והאינדונזים להדר המלכותי "ז'בונג" והסינים "יוזי", ובוודאי כינו אותו בעוד שמות רבים אחרים כשקטפו ממנו ומצצו את בשרו על גדות הפיג'י והטונגה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ