מתכונים |

מגדנת תפוחים שמזכירה את בית סבתא

כדי להכין את מגדנות התפוחים האלה לא מבשלים את הפרי ממש, אלא רק מרככים אותו בחמאה, כך שהוא שומר על פריכותו. לשילוב של בצק וגבינת ריקוטה התפוחים מעניקים ממתיקותם, ולבראוניז הקלאסיים הם תורמים חמצמצות רעננה

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

סבתא הניחה לפני בחיוך תפוח שחום ומקומט, והתיישבה מולי. חלונות העץ הישנים בחדרה בקיבוץ היו פתוחים לרווחה ורוח קיץ חמה נשבה לאטה במרחק הצנוע שבין חלון המטבח לחדר המגורים, מביאה עמה ריח חציר ורפת.

מדי קיץ הייתי נשלח לבלות ימים אחדים עם סבתא ובני־הדודים בקיבוץ ועל אף שכפות רגלי היו רכות מכדי לפסוע בחום היום על שבילי האספלט הלוהטים והילדים היו לועגים לתנועותַי המגושמות על האופניים, או בבריכה, היו כל הייסורים שווים תמורת קובייה מן הגלידה שהיתה מכינה ומגישה לי סבתא מדי אחר הצהריים ושאהבתי בכל לבי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ