מתכונים

שני מתכוני פקאן חורפיים

בראשית הסתיו נשלף מן המגירה מפצח האגוזים המשפחתי ואין לך עוגה או מאפה שאין בו פקאנים קצוצים, מסוכרים או מבושלים בריבה. את עוגת קרם החלב הזאת הם הופכים לפאי של ממש, ולצלי הסינטה מעניקים שומניות עסיסית ומעשירים את טעמיו

צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

גילם של עצי הפקאן הזקנים הוא יותר מ–300 שנה. הם מתנשאים לגובה 40 מטר וגומעים כ–150 ליטר מים מדי יום. באיידהו ובטקסס ולאורך המיסיסיפי, מולדתם, יש מים בשפע ויערות חשוכי רקיע נטועים בהם מן העצים הנפילים האלו. בארץ, לעומת זאת, הם ננטעו במשורה, ואף פחות מהם שרדו, בדרך כלל במרכז הדשא הגדול בקיבוץ או ליד בית העם. ואף על פי שהובא לכאן לא מזמן מיבשת רחוקה וירוקה, הפך העץ הנישא לענק בגנו ואין לך פגישה מקרית שאינה מתרחשת תחת הפקאן הזקן אחר הצהריים, או נשיקה גנובה במבט מושפל בחסות צלו החשוך עם רדת ליל.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ