מתכונים

סעודת חג הפסח על פי השף אוהד לוי

השף אוהד לוי, ממסעדת אורטוריו בזכרון יעקב, אוסף אל מטבחו מדי בוקר את הדברים שגדלים סביבו, על רכס הכרמל ולמרגלותיו. ארוחת החג שלו, המורכבת מהמאכלים המסורתיים, מלאת השראה

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

בקצה המבנה המתפתל על קו הרכס תלויה מסעדתו, ותחתיה גולשים מדרונות ירוקי אלון ולוטם. בתחתית המורד נמתח כביש צר ומאפיר ואחריו פזורים בתים נמוכי קומה, מטעי בננה וזית ובריכות דגים אחדות, שנחפרו בכורכר. אחריהן עובר עוד כביש אחד ואחריו נוגע לרגע פס החול הדק, עד שגם הוא נכנע למרחבי הים.

אוהד לוי נשען אל החלון ומביט בים כדובר את שפתו. מינקות גדל לצדו ורכב על גליו בנהריה, עיירת הולדתו, וכשגדל מעט היה נודד בחופשים גם אל סבו באילת, לחוף הים האדום, קולף תפוחי אדמה ומנקה דגים לקראת ארוחת הצהריים. אולי ידע אז שדרכו תובילו אל המטבח, אולם עד שבגר היה מבלה תמיד את שעות האור על סירתו, מותח מפרשיה וממלאם אוויר במשטים מפרכים ובתחרויות.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ