קובה שקדים צמחוני לארוחות שאחרי הסדר

בעדות ישראל מן הפרת והחידקל נוהגים להכין קובה מיוחד לפסח, העטוף בקמח אורז, או באורז שבושל בהרבה מים והתרכך. קובה השקדים שהכנו נדיר עוד יותר, ומילויו הצמחוני הופך אותו לקליל ונוח למאכל בסעודות - לא רק אחרי הסדר

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

יש מי שאינו קם משולחן הסדר כלל, ממתין לנביא, זכור לטוב, או שנרדם על המפה המוכתמת, הלום ארבע הכוסות. לפנות בוקר הוא נעור, בין שפגש באליהו ובין אם לאו, בין שהיו עיניו פקוחות ובין עצומות. יש מי, שכשמנער את פירורי המצה מעל בגדי החג שלו, מנגן בלבו מקבלת השבת, "התנערי, מעפר קומי, קרבה אל נפשי גאלה", ויש מי שמונה פירוריו כזרעי קיץ נישאים ברוח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ