מתכונים לשולחן מזטים תוניסאי

סרדינים משומרים, ביצי דגים כבושות, ארטישוקים מבושלים בתבלינים, פיש אנד צ'יפס והרבה ערק תוניסאי - שולחן מזטים שמקורו באקלים דומה לשלנו

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

בין ימי הזיכרון מרבים להרהר על שהיה ועל שיהיה, על שעבר ועל שעובר ועל שחוזר חלילה. אינני יודע מדוע קבעו פרנסינו ורבותינו את מועדי הזיכרון של העם דווקא בלבו של האביב. אולי בבחינת גם זה יעבור, או דע לך שהפריחה רגעית היא והגעגועים נצחיים ואולי על שום שבאביב נגאלו ישראל ובאביב עתידים להיגאל.

וכמה דומים הם מנהגי החג שלנו למנהגי האבלות, ואין לנו זיכרון טוב או מר שאיננו מהול תמיד בדבר מאכל ומשקה, לגימות שמחה ויי"ש של עצב – כמו השולחן שהכין עבורנו השבוע האמן הרב־תחומי ישראל קבלה, שיש בו את האביב בלימון, מתוק־חמוץ, כמו הזיכרון.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ