שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

אין כמו אפרסקים כדי לקבל את הקיץ כמו שצריך

בתוספת כף גלידה צוננת, אפרסקים צלויים עם בישקוטי וקקאו הם קינוח נהדר לארוחת חג השבועות ודרך טובה לקבל את החמסין. ואם נותרו פירות על העץ — אפשר להכין גם טארט טאטן

צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

ימי החמסין נגמרים עם ספירת העומר והרוחות החמות שוב אינן זוכות לכינוי החיבה הזה וחוזרות להיות פשוט שרב. את העצים הצעירים משקים מוקדם, לפנות בוקר, כדי שהמים יספיקו לחלחל בקרקע לפני שהשמש העזה תעלה אותם אליה כאד. ובכל זאת, כבר לפני הצהריים מתעייפים העלים ברוח החמה ורוכנים עד יעבור זעם.

את פירות העצים הצעירים מסירים בעודם בוסר משך שלוש שנים, מניחים לגזעים להתעבות ולענפים לצמוח לפני שנוטלים מהם את ירושתם. זהו אולי השיעור החשוב ביותר של דור המדבר, שנצטווה על העורלה עוד בסיני: וְכִי תָבֹאוּ אֶל הָאָרֶץ, וּנְטַעְתֶּם כָּל עֵץ מַאֲכָל וַעֲרַלְתֶּם עָרְלָתוֹ, אֶת פִּרְיוֹ; שָׁלֹשׁ שָׁנִים, יִהְיֶה לָכֶם עֲרֵלִים לֹא יֵאָכֵל. בבחינת ללמד את ישראל סבלנות. ראשית מעמיקים שורש, אחר כך מעבים את הגזע ורק לבסוף נוטים ענפים ומצמיחים עלים ופירות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ