מתכוני משמשים שיזכירו טעמי ילדות

הן חגיגיות, טעימות וקלות יותר להכנה מכפי שהן נראות: עוגת מרנג שקדים עם מסקרפונה ומשמשים וגלידת יוגורט ומשמשים ביתית, שיזכירו טעמי ילדות נשכחים של קיץ

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

בראשית הקיץ היתה השכונה מתמלאת בשריקות. על שפת הרחוב היינו יושבים כפופים, משפשפים את השפיץ של הגוגואים במדרכה המחוספסת, עד שחור נפער בגלעין הקשה, אל תוכו יכולנו לנשוף ולשרוק מנגינות. מבית הספר חזרנו בריצה ואת ארוחת הצהריים היינו אוכלים בחיפזון ובתיאבון גדול. ידענו שמעברה השני מחכה לנו קינוח — משמשים מזהיבים, נוטפי עסיס, על הגוגואים הנכספים שבתוכם. הגלעינים הפחוסים היו משאת נפשם של כל ילדי השכונה ואנחנו היינו אוספים מהם בקדחתנות, משדלים את בני משפחתנו לאכול עוד ועוד מן הפרי המתוק כדי לחלץ אותם משביים המצהיב.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ