שני מתכונים עם עגבניות וחצילים

בעונה הזאת, העגבניות והחצילים מתוקים ועסיסיים יותר מאלו שהבשילו בחורף על מדפי המרכול. שני מתכונים משלבים את הירקות הללו ויוצרים טעמים ייחודיים, האהובים מאוד גם על ילדים

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

דווקא בקיץ היוקד והיובשני, הפירות והירקות מתמלאים עסיס בהתרסה. האפרסקים והשזיפים שנשארו על העץ תוססים ממתק וממיץ, העגבניות מאדימות ועורן נמתח ומתמרק ואילו החצילים, כשהם טובים באמת, מתנפחים ומתעגלים ומסגילים על הגבעול.

אמנם, תחת מעטה הפלסטיק השקרני של החממות, גדלים החצילים והעגבניות גם בחורף ומגיעים אל מדפי המרכולים משך כל השנה, אולם קדמוניות הירקות והפירות אחת היא — להבשיל רק בעונה החמה בשנה — להפציע, להפיץ זרעיהם ולקמול. ונכון הדבר גם לבני־האדם.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ