בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אנטיפסטי של ערב קיץ: מתכונים איטלקיים קלילים

בארוחה האיטלקית אצל אלנה ורני צימבליסטה טעמנו כמה מעדנים קלילים שכדאי לחזור עליהם גם במטבח הפרטי

2תגובות

קרפצ'יו גזר וזוקיני
האיטלקים נוהגים לאכול ירקות רבים ללא בישול כלל. קישואים, חצילים או דלעת זוכים לפריסה עדינה, מעט מלח או לימון ותוספת של בלסמי מצומצם להדגשת הטעם. טעמו האמיתי של הירק מובלט, ומשאיר טעם של עוד למנה הבאה, פסטה כמובן.

בשוק:
4 גזרים שטופים וקלופים
2 זוקיני (הקישואים עם הקליפה הירוקה־כהה)
חצי כוס צנוברים קלופים
4-5 כפות חומץ בלסמי מצומצם
מלח ים

דן פרץ

במטבח:
מגררים את הגזרים והזוקיני בפומפייה גסה, ומעבירים לקערה. לקבלת מראה יותר אלגנטי, ניתן לפרוס את הירקות לפרוסות עגולות דקיקות מאוד בעזרת מנדולינה. מתבלים במעט מלח, מערבבים ומניחים במקרר למשך כשעה. קולים את הצנוברים על מחבת חמה ללא שמן למשך כמה דקות, עד שהם משחימים. מכבים את האש ומניחים בצד להצטנן.
מניחים את תערובת הירקות במרכז צלחת הגשה שטוחה, מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים ויוצקים על הכל את הבלסמי המצומצם.

בצלים וטונה בבלסמי
מנת אנטיפסטי מפתיעה בטעמה העוקצני־מתוק־חריף. כדאי להגיש לצד לחם טרי או פוקצ'ה חמה.

בשוק:
2 בצלים
3-4 כפות בלסמי מצומצם
3 כפות סוכר דמררה
1 פלפל ירוק חריף          
150-130 גרם טונה משומרת איכותית
1 כף צלפים
3 כפות שמן זית

במטבח:
פורסים את הבצל לטבעות דקיקות ככל שניתן, בעזרת סכין חדה או מנדולינה. מעבירים לקערה ויוצקים מעל את הבלסמי המצומצם. מערבבים כך שכל הבצל מתכסה בחומץ ומניחים במקרר, משעה ועד לילה שלם.
פורסים פלפל ירוק חריף אחד לטבעות דקות. מניחים את הסוכר במחבת, ומבשלים על אש קטנה שתיים־שלוש דקות עד שהסוכר נמס ומקבל צבע קרמלי. מעבירים את פרוסות הפלפל אל תוך הקרמל ומכבים את האש. בעזרת מלקחיים ובזהירות, מוציאים את טבעות הפלפל העטופות בקרמל ומניחים אותן במרווח קטן זו מזו על גבי נייר אפייה, עד שהקרמל מקריש ומתקשה.
מסדרים את הבצל הספוג בחומץ על פני צלחת ההגשה בשכבה אחידה. מפזרים מעל את הטונה והצלפים, ויוצקים על הכל את שמן הזית. מניחים על המנה את טבעות הפלפל החריפות־מתוקות לפי הטעם, ומלווים את הארוחה ביין לבן מתקתק.

פסטה אל־טונו
פסטה קרה היא פתרון אידיאלי לצהריים של יום קיץ חם. השילוב בין טעמה המעושן העדין לעשבי התיבול הטריים הוא פשוט וטעים. רצוי לקנות צנצנות של פילה טונה מעושן איכותי מתוצרת מקומית (למשל, "של אידי") או מיובא (כמו "Ortiz"). המרקם מוצק יותר ולא מתפורר כמו זה של טונה מקופסאות השימורים.

דן פרץ

בשוק:
1 חבילה (005 גרם) פסטה מסוג Elicoidali (מסולסלת) או פסטה פוזילי
100 גרם זיתים שחורים מגולענים מסוג טאסוס
1 כף גדושה צלפים
12 עלי בזיליקום טריים
כף עלי אורגנו טריים
עלי תימין מגבעול תימין טרי
1 צנצנת (130-150 גרם) של פילה טונה מעושן ומשומר
רבע כוס שמן זית (60 מ"ל)
מלח ים
פלפל שחור גרוס

במטבח:
מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים, שוטפים תחת מים קרים ומניחים להצטנן.
מניחים את הזיתים, הצלפים, הבזיליקום, האורגנו ועלי התימין על גבי קרש החיתוך, וקוצצים אותם יחד לחתיכות גסות בעזרת סכין חדה או מצלונה (סכין מעוגלת עם שתי ידיות, המיועדת לקיצוץ).
מוסיפים את תערובת הזיתים ועשבי התיבול אל הפסטה הקרה. מפוררים פנימה את הטונה המעושנת, ומתבלים במעט מלח (רוב המליחות מגיעה מהזיתים), פלפל שחור גרוס ושמן זית. מערבבים ומגישים אחרי האנטיפסטי, עם יין לבן קר וכמה פרוסות עגבנייה.

*כל המנות מיועדות לארבעה עד שישה סועדים.

hedai@ofaimme.com
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו